Teknoloji

X, iş arama aracıyla LinkedIn ile rekabet için ilk adımı atıyor

x iş arama

Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X iş arama aracını kullanıma sundu. Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformunu LinkedIn ile benzer bir kulvara yerleştiren aracın beta sürümü ağustos ayı itibarıyla onaylanmış hesaplara açılmıştı. Artık bu aracın web versiyonuna tüm kullanıcılar erişebilecek. iOS ve Android desteği ise şirketten verilen bilgiye göre “yakında” hazır olacak.

X’in yeni aracında şimdiden çok sayıda teknoloji şirketi tarafından verilen iş ilanlarını görmek mümkün. Bu şirketler arasında Elon Musk’ın sahibi olduğu veya yönettiği diğer şirketler de yer alıyor. Hâlihazırda SpaceX, Tesla, Neuralink, X ve bir süre önce faaliyete geçen X.ai için verilen ilanlar platformda mevcut.

Musk daha önce “X’in LinkedIn’e rakip olarak çıkaracağı platform havalı olacak” ifadesini kullansa da, platform mevcut hâliyle oldukça basit görünüyor. Kullanıcılar ilanlar ve ilan tanımları arasında arama yapabiliyor, ancak X’teki pozisyonlara başvuru için bile farklı sitelere yönlendiriliyor. Aynı zamanda “iş kartlarını” test eden şirket, bireysel paylaşımların platformda daha görünür olabilmesi için çalışıyor.

X iş arama aracından daha fazlasını planlıyor

X iş arama aracıyla Elon Musk’ın “her şeyin uygulaması” vizyonu doğrultusunda bir adım daha atmış oluyor. Ancak şirketin bu hedef için daha iddialı planları olduğu konuşuluyor. Bir süre önce gizlilik politikasını güncelleyen X, “iş ilanları ve tavsiyeleri” için kullanıcılarının çalışma geçmişiyle ilgili veriler toplayabileceğini belirtmişti. Bu değişiklik, X’in LinkedIn ile mücadelede daha ciddi olmayı amaçladığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER