Teknoloji

X görüntülü ve sesli görüşme özelliğini tüm kullanıcılar için aktif hâle getiriyor

x görüntülü görüşme

Popüler sosyal medya platformu X, sesli ve görüntülü görüşme özelliğini kademeli olarak tüm kullanıcılara açmaya başladı. Bu özellik, daha önce yalnızca Twitter Blue olarak bilinen premium abonelik hizmetine dahildi. X mühendisi Enrique Barragan platform üzerinden haberi duyurarak, başlangıçta iOS kullanıcıları için devreye giren özelliğin, artık tüm X kullanıcılarını kapsayacağını bildirdi.

Elon Musk’ın X’i “her şeyin uygulaması” yapmak yolundaki hedefine uygun olarak geliştirilen bu özellik, geçtiğimiz yıl önce iOS ardından Android cihazlarda kullanıma sunularak sadece premium abonelerine yönelikti. 2024 Ocak ayı sonunda ise Elon Musk, şirketin özelliğin güvenliğinden emin olduğu anda X’te sesli-görüntülü görüşme özelliğinin herkes için erişilebilir hale geleceğini açıklamıştı.

X üzerinden herkesle görüntülü sohbet

Artık premium abone olmadan da X’te direkt mesajlarda bulunan telefon işaretine tıklandığında görüşme yapılabiliyor. X’in bu özellik için hazırladığı resmi destek sayfası da güncellendi ve artık herkesin görüntülü ve sesli görüşme yapabileceği belirtiliyor. Ancak, görüşe katılan iki tarafın da en az bir kez direkt mesaj üzerinden irtibat geçmişine sahip olması gerektiği de vurgulanıyor.

Kullanıcılar artık X uygulaması üzerinden istedikleri herkesle görüntülü ve sesli görüşme yapabilecekler. Bu görüşmeler, güvenlediğimiz kişilerle sınırlandırılabilecek gibi görünüyor. Fakat “Herkes” seçeneği de yeni güncelleme ile birlikte ayarlar menüsünde yer almaya başladı.

X’in sesli-görüntülü görüşme özelliğini ücretsiz yapma hamlesi, sosyal medyada aktif olarak kullanan kullanıcılar tarafından olumlu karşılandı. Kullanıcılar, popüler iletişim uygulamalarına alternatif olacağı umulan X’in bu özelliği sayesinde, farklı bir uygulamayı kullanma zorunluluğunu ortadan kaldıracak olması nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdi.

X’in özelliklerini çeşitlendirme ve kullanıcıya özgürlük alanı yaratma stratejisinin bir adımı olan görüntülü görüşme özelliği, kullanıcı deneyimini iyileştirmesi ve platformun kullanım oranlarını artırması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER