ManşetlerTeknoloji

Samsung’un yeni ürünü Galaxy Ring, göz kamaştırıyor

samsung galaxy ring

Samsung, bir süre önce işaretlerini verdiği yeni giyilebilir ürünü Galaxy Ring’i tanıttı. Mobil Dünya Kongresi 2024’te duyurulan bu ürün, sağlık ve wellness alanında devrim yaratmayı hedefliyor. Üç göz alıcı renk seçeneği; platinum gümüş, altın ve seramik siyah ile Galaxy Ring, bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek.

Galaxy Ring hakkında ilk bilgiler, Samsung’un geçtiğimiz ay düzenlediği Unpacked etkinliğinde bir render görseli ile paylaşılmıştı. Ancak o zamandan bu yana merakla beklenen detaylar nihayet MWC 2024’te gün yüzüne çıktı. Oura gibi sağlık odaklı giyilebilir cihazlara rakip olarak konumlandırılan Galaxy Ring, içinde barındırdığı gelişmiş sensörlerle dikkat çekiyor.

Samsung, cihazın fotoğraflanmasına izin vermemiş olsa da, paylaşılan görseller Galaxy Ring’in Oura ile benzer boyutlarda olduğunu ancak daha kabarık ve konkav bir tasarıma sahip olduğunu gösteriyor. Bu ekstra hacim, içindeki elektronik bileşenler göz önüne alındığında beklenen bir özellik.

samsung galaxy ring

Galaxy Ring farklı boyutlarda gelecek, pil kapasiteleri değişiklik gösterecek

The Verge‘ün notlarına göre, Galaxy Ring beklenenden daha hafif ve 5’ten 13’e kadar olan boyutlarda, S’den XL’e kadar olan iç bant ölçüleriyle sunulacak. Pil kapasitesi, seçilen boyuta göre değişiklik gösterecek ve 14.5mAh ile 21.5mAh arasında olacak. Pil ömrü henüz bilinmese de, Oura’nın şarjlar arası yedi güne kadar dayanabildiği biliniyor.

Samsung’un VP’si Dr. Hon Pak’ın blog yazısına göre, Galaxy Ring kalp hızı, hareket ve nefes alışverişine dayalı olarak uyku takibi yapacak ve kullanıcılara tavsiyelerde bulunacak. Ayrıca, Galaxy Watch’ta zaten doğurganlık takibi yapan Natural Cycles ile işbirliği yaparak, Oura’nın önemli bir özelliğine rakip olacak.

Galaxy Ring, kullanıcıların en iyi durumda olup olmadıklarını görebilmeleri için uyanıklık ölçen “My Vitality Score” adında yeni bir araç sunacak. Cihaz tarafından toplanan verilere dayanarak bilimsel ipuçları sunan “Booster Cards” aracılığıyla geri bildirimler sağlanacak.

samsung galaxy ring

Samsung Sağlık ekosistemine entegre olacak Galaxy Ring, Galaxy Watch ile uyumlu olacak ve her iki cihazı aynı anda kullanarak sağlık takibinizde daha kaliteli verilere ulaşmanızı sağlayacak. Yüzük formundaki bu giyilebilir cihaz, uyurken taşınması daha az rahatsız edici olacak.

Galaxy Ring’in tam olarak hangi sensörlere sahip olacağı, fiyatı ve satış tarihi gibi detaylar önümüzdeki aylarda açıklanacak. Cihaz, başlangıçta yalnızca Samsung Galaxy telefonlarla uyumlu olacak, ancak Samsung, ilerleyen zamanlarda diğer Android cihazlarla da uyumlu hale getirmeyi planlıyor. iOS uyumluluğu ise henüz belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER