Teknoloji

Apple’a göre mobil uygulamalar olmasaydı, dünya nasıl olurdu? – Video

Apple’ın WWDC 2017 açılış toplantısının başında ilgi çekici bir video gösterildi. Bu video, insanlar uygulama geliştirmeyi bıraktığında dünyanın başına neler gelebileceğini resmediyordu. Sonuç; tam bir kaos!

En azından Apple, bu şekilde olacağını düşünüyor. Türkiye zaman dilimine göre dün akşam saatlerinde açılış toplantısıyla başlayan geleneksel geliştirici konferansına Apple ilgi çekici ve etkileyici bir videoyla giriş yaptı. Bu video, dünyadaki tüm mobil uygulamaların, Apple’da işe yeni başlayan acemi bir BT çalışanının ana sunucunun fişini kazara çekmesi nedeniyle servis dışı kalması sonrasında neler olabileceğini yorumluyor.

Uber ve Lyft gibi servislerin olmaması nedeniyle otobanda zincirleme trafik kazaları meydana geliyor. Snapchat olmadığı için insanlar yüz değiştirme işlemlerini bizzat kendi yüzlerinde, cerrahi operasyonlarla uygulamaya başlıyor, normal pazar yerlerine benzer, kaos içinde uygulama pazarları açılıyor. Kısacası gerçek anlamda korkunç bir gelecek hayal ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple’dan WWDC öncesinde dikkat çekici App Store istatistikleri

Gerçekten de, durup düşündüğümüzde bugün mobil uygulamaların olmaması, her ne kadar Apple’ın videosundaki kadar olmasa da, hayatın akışının olumsuz şekilde etkilenmesi anlamına gelebilir. Ayrıca mobil uygulamaların olmaması Apple için de bir nevi kaos olurdu. Çünkü mobil uygulamalar, Apple’ın iPhone ve iPad’lerini satın almaya değer kılan unsurların başında geliyor.

Apple’ın videosu da “Uygulama yapmaya devam edin. Dünya size bağımlı” şeklindeki bir sloganla noktalanıyor.

İLGİLİ HABERLER