Manşetler

Apple’dan WWDC öncesinde dikkat çekici App Store istatistikleri

app store kullanıcı yorumları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

app store istatistikleriApple önümüzdeki pazartesi günü başlayacak ve dünya çapındaki geliştiricileri bir araya getirecek WWDC 2017’nin öncesinde uygulama ekosistemiyle ilgili ilgi çekici rakamlar paylaştı. Apple’ın belirttiğine göre App Store, 2008 yılında açılmasından bu yana geliştiricilere toplamda 70 milyar Amerikan dolarının üstünde kazandırdı. Ayrıca App Store’da sadece geçtiğimiz 12 ayda yapılan indirme sayısı yüzde 70 oranında arttı.

Apple, müşterilerin Pokémon GO ve Super Mario Run gibi olay yaratan uygulamalardan, Cancer Aid, SPACE by THIX, Zones for Training with Exercise Intensity, Vanido, Ace Tennis ve Heavenly gibi öne çıkan diğer uygulamalara kadar App Store’da her gün yeni birçok uygulamayı ve oyunu keşfettiğini ve denediğini vurguluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
iPhone 7 İncelemesi

Apple’ın pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Philip Schiller, insanların uygulamaları çok sevdiğine ve rekor sayılarda indirdiğine dikkat çekerek, geliştiriciler yetmiş milyar dolar kazanmasının tek kelimeyle inanılmaz olduğunu söylüyor. Geliştiricilerin ortaya çıkardığı uygulamaların kendilerini şaşırttığını, gelecek haftaki WWDC’yi de sabırsızlıkla beklediğini sözlerine ekliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
iPhone 7 Plus İncelemesi

Apple bazı dikkat çekici örnekler de veriyor. Her ne kadar Türkiye’de henüz tanışmamış olsak da, iOS 10 ile birlikte iPhone ve iPad kullanıcıları Apple Pay ile arkadaşlarına Starbucks hediye kartı gönderebiliyor, Prêt à Template ile moda tasarım çizimine katkıda bulunabiliyor ya da iMessage App Store üzerinden sunulan etiketlerle sohbete yeni ve eğlenceli bir boyut kazandırıyor.

Geliştiricilerin 25 uygulama kategorisinin tümünde kullanabildiği abonelik iş modeli sayesinde App Store’un aktif ücretli abonelikleri geçtiğimiz yıla göre yüzde 58 oranında artış gösterdi. Müşteriler uzun zamandır popülerliğini koruyan Netflix ve Hulu gibi uygulamaların yanı sıra mobile öncelik veren modern yemek kanalı Tastemade ve Over ile Enlight gibi fotoğraf düzenleme uygulamalarının da aralarında bulunduğu geniş abonelik seçeneklerinden yararlanabiliyor.

EN FAZLA KAZANDIRAN KATEGORİLER OYUN VE EĞLENCE

Dünyanın dört bir yanındaki App Store geliştiricilerinin, 155 ülkeden müşteriler için insanların yaşantılarını değiştiren, sektörleri baştan yaratan ve kültürleri şekillendiren uygulamalar meydana getirdiğine dikkat çeken Apple, Oyun ve Eğlence’nin en fazla kazanç getiren kategoriler olduğunu belirtiyor. Yaşam Tarzı, Sağlık ve Fitness kategorileri de geçtiğimiz yıl yüzde 70’in üzerinde büyüyerek dikkat çekiyor. Fotoğraf ve Video kategorisi de yüzde 90 ile en hızlı büyüyenler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER