Teknoloji

Windows ve Windows Phone için evrensel uygulamalar yayınlanmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft hem Windows hem de Windows Phone cihazlarına yüklenebilen ilk evrensel uygulamaların Windows Mağaza’da yayınlanması için onay vermeye başladı. Bundan böyle bir oyun veya uygulama için tek bir sefer para verip onu hem Windows tablet ve bilgisayar hem de Windows telefonda kullanmanız mümkün olacak.

windows-evrensel-uygulamalar-170414

PC World’ün haberine göre ilk iki evrensel uygulama Windows Mağaza’da yer almaya başladı. Bunlardan bir tanesi Microsoft’un yayınladığı Halo: Spartan Assault, diğeri de 17-Bit şirketine ait Skulls of the Shogun. Her iki oyunu da Windows Mağaza ve Windows Phone Mağaza’dan indirmek mümkün.

Bu arada WPCentral sitesinin belirttiğine göre Microsoft birkaç mevcut ve ücretsiz oyunu da evrensel uygulama hâline getirdi. Wordament, Hexic, Mahjong, Minesweeper ve Solitaire bu listede bulunuyor. Uygulamalar evrensel hâle getirildiğinde kaydedilen başarılar ve seviyeler de otomatik olarak tüm Windows cihazlarında ve bilgisayarlarında kaydediliyor.

Microsoft evrensel uygulamaların gelişini Windows 8.1 Güncelleme paketini duyurduğu Build 2014’te haber vermişti. Evrensel uygulamalar geliştiriciler için büyük fırsat oluşturuyor, böylelikle içeriklerine sadece tek bir Microsoft platformundan değil, hepsinden ulaşmak mümkün oluyor. Ayrıca bir uygulama için sadece tek bir cihazda para veren kullanıcı onu her cihazında kullanma şansına sahip olacak.

Bu arada Microsoft’un evrensel uygulama ve oyun sistemi sadece Windows tablet, PC ve telefonlarını kapsıyor. Örneğin Halo: Spartan Assault oyununun Windows versiyonunu satın aldığınızda Xbox One versiyonunu da satın almış olmuyorsunuz.

İlgili >> PC World, WP Mağaza (Halo: Spartan Assault), WP Mağaza (Skulls of the Shotgun)

İLGİLİ HABERLER