Teknoloji

Windows Phone işlevleri Windows 10’a eklenmeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-3

Microsoft bazı kullanışlı Windows Phone özelliklerini Windows 10’a eklemeye başladı. Yeni yayınlanan Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümü içinde daha önce Windows’un telefon tarafında bulunan Aksiyon Merkezi, yani bildirim merkezi yer alıyor. Bunun yanı sıra DataSense ve Battery Saver adlı veri ve pil tüketim kontrol araçları da Windows 10’un en yeni test sürümünde bulunuyor.

Her üç özellik de Windows Phone’un en son versiyonlarında yer alıyordu. Bunların Windows 10’a eklenmiş olması Microsoft’un PC, tablet, telefon ve Xbox’a özel tek bir Windows 10 sürümü sunma planının önemli göstergeleri arasında bulunuyor. İlerleyen zamanlarda bu yönde daha fazla adım görmeyi bekleyin.

DataSense henüz Windows 10’da tam anlamıyla, yani Windows Phone’da işe yaradığı şekilde kullanılamıyor. Ancak her şey yoluna girdiğinde bu araç üzerinden Wi-Fi ve hücresel veri kullanımını takip etmek, aylık bant genişliği sınırına yaklaşıldığında arka plandaki veri alışverişini kısıtlamak gibi imkanlar sunulacak. Battery Saver da Windows 10’da, Windows Phone’da olduğu gibi arka plan aktivitesini sınırlama ve donanım ayarlarını yapma, böylelikle pilden daha uzun süre yararlanma gibi işlere yarayacak. Battery Saver özellikle tablet ve dizüstü bilgisayarlar için epey kullanışlı olacaktır, ancak zaten sürekli güç kaynağına bağlı olarak kullanılan masaüstü bilgisayarlar için gerekli olmayacaktır.

windows-10-test-pop-animasyon-221014

Windows 10 Teknik Ön İzlemesi’nin yeni sürümünde bazı küçük kullanıcı arayüzü değişiklikleri de bulunuyor. Uygulamaları veya Dosya Gezgini pencerelerini açış ve kapatışta yeni bir animasyon, aynı zamanda sanal masaüstleri arasında geçişte gösterilen yeni bir animasyon bulunuyor. Bunlar küçük değişiklikler olsa da, Microsoft’un Windows 10 test sürümlerinde yoğun değişiklikler yaptığını gösteriyor, gelecek aylarda da daha fazla ayarlama ve oynama göreceğimizin işareti sayılıyor. Gelecekte daha fazla yenilik ve değişiklik görmeye hazır olun.

İLGİLİ HABERLER