Teknoloji

Windows Phone 8 GDR3 güncellemesi Nokia Lumia 1520’nin gelişini doğruluyor

Microsoft Nokia’nın 22 Ekim tarihinde büyük ekranlı bir akıllı telefon çıkaracağını dolaylı olarak doğruladı. Windows Phone 8 için sunulacak yazılım güncellemesiyle birlikte 5 ve 6 inç dokunmatik ekranlı cihazlar da destek kapsamına olacak. Bu da Nokia’nın ekim sonunda tanıtacağı söylenen Lumia 1520 için gerekli olan şartın sağlanacağı anlamına geliyor.

windows-phone-8-gdr-3-141013

Microsoft’un resmi blogunda yeni yazılımın özellikleriyle ilgili bir yazı yer aldı. Bu yazıda “Bu cihazlardaki daha büyük, 1080p HD ekranlar Windows Phone’u daha kişisel hâle getirecek, örneğin çok büyük Başlangıç ekranları dört yerine altı Canlı Kutucuğun yerleştirilmesine izin verecek.” şeklinde çevirebileceğimiz bir ifade bulunuyor.

Yazılım devine göre daha büyük bir Başlangıç ekranı daha fazla kişiyi, bilgiyi ve sizi ilgilendiren uygulamayı başlangıç ekranına sabitleme fırsatı verecek.

Dahili uygulamalar ve Hub olarak adlandırılan e-posta, fotoğraflar, kişiler, müzik ve videolar gibi bölümler de 6 inç ekranların ve Full HD çözünürlüğün sunacağı ek alandan faydalanacak.

Nokia Lumia 1520’nin 6 inç, 1080 x 1920 piksel ekran, Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili bellek, microSD kart yuvası, 20 megapiksel kamera ve dörtlü mikrofon yapısı gibi başlıca özellikleri barındırması bekleniyor.Microsoft’un önümüzdeki birkaç ay içinde Windows Phone cihazlarına sunmayı planladığı Windows Phone 8 GDR3 güncellemesi aynı zamanda sürüş modu, yeni erişilebilirlik özellikler, iyileştirilmiş İnternet paylaşımı, yeni zil sesleri, daha iyi depolama yönetim mekanizması, telefonun ilk kurulumu sırasında Wi-Fi bağlantısından yararlanma imkanı, daha iyi Bluetooth desteği gibi yenilikler barındıracak.

İlgili >> Windows Phone Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER