Manşetler

Windows Phone 8’de ebeveynlerin çok hoşuna gidecek bir Çocuk Köşesi bulunacak

Ekim sonunda çıkması beklenen Windows Phone 8 ile birlikte birçok yeniliğin sunulacağını biliyoruz. Bunlardan bir tanesini de şimdiye kadar pek fazla dikkat çekmemiş olan “Çocuk Köşesi” oluşturuyor. The Verge tarafından dikkat çekilen bu yeni özellik çocuklara, tabii ki ebeveynlerinin kontrol edeceği bir ana ekran sunuyor. Ebeveynler uygulama, oyun veya diğer içerikleri Çocuk Köşesi aracılığıyla paylaşabilecek; çocuklar da telefon üzerinde Çocuk Köşesi üzerinden kendilerine izin verilenler dışında başka bir uygulama veya içeriğie erişemeyecek.

Çocuk Köşesinin kurulumu tamamlandıktan sonra ana ekranda sola doğru sürükleme yapıldığında bu sayfa görülecek. Çocuk Modundan çıkış için güç butonuna basmak yeterli olacak. Çocuk Modunun kullanıcı arayüzü ve adı özelleştirilebilir nitelik taşıyor. Bu işlevin tüm Windows Phone 8 cihazlarında sunulması bekleniyor.

Çocukların internet üzerindeki güvenliği şu sıralar gündemde, ancak tartışılan çoğunlukla masaüstü ortamdaki güvenlik oluyor. Yakın bir gelecekte mobil ortamdaki güvenlikleri de sorgulanır olacak, çünkü her ne kadar doğruluğu tartışılır olsa da, çocuklar arasında da akıllı telefon kullanımı giderek artıyor. Küçük çocukların telefonla arama yapabilmesi veya mobil uygulama mağazalarına erişebilmesi tehdit yaratabilir. Windows Phone 8’deki Çocuk Köşesi özelliği bu gibi tehdit unsurlarına erişimi sınırlamayı hedefliyor.

Microsoft henüz Çocuk Köşesinin resmi tanıtımını gerçekleştirmedi, ancak fotoğraflar böyle bir özelliğin varlığını doğruluyor. Şurası gerçek ki, eğer Microsoft böyle bir özelliği Windows Phone 8’e gerçekten eklerse, şirketin ebeveynlerin kalplerini fethetmeyi başaracağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER