Teknoloji

Windows Phone 8 RTM sürümü eylülde çıkış yapabilir

Microsoft Windows Phone 8’in ne zaman çıkacağı ile ilgili olarak çok fazla konuşmuyor. Yazılım üreticisi en son mobil işletim sistemi sürümüyle ilgili detayları haziran sonundaki Windows Phone Summit etkinliğinde ortaya çıkarmış, ancak bununla çalışan cihazların piyasaya çıkacağı zaman olarak önümüzdeki sonbaharı işaret etmekle yetinmişti.

Microsoft konusunda edindiği havadislerle bilinen ZDNet’ten Mary Jo Foley bir kaynağından bazı tarihler edinmiş. Buna göre Windows Phone 8’in üreticilere gönderilecek RTM (Release to Manufacturing) sürümü eylülde çıkacak, cihazların raflara çıkışı da kasımda gerçekleştirilecek. Foley’in cihazların çıkışı için verdiği kasım tarihi ABD’deki çıkışı işaret ediyor olabilir. Geçen yıllarda Windows Phone cihazlarının ABD’de, Avrupa’dan biraz daha geç piyasaya girdiğini düşünecek olursak, Avrupa’da Windows Phone 8 cihazlarının ekim sonunda çıkmasını da bekleyebiliriz. Foley bu tarihlerin bir kaynaktan edinilmiş, dedikodu niteliğinde tarihler olduğunun altını çiziyor, bu nedenle doğru olmamaları da ihtimal dahilinde. Ancak eğer doğruysa, Microsoft’un Windows 8 ile Windows Phone 8’i ekim ayında, aynı anda lanse etmesini de bekleyebiliriz.

Nokia CEO’su Stephen Elop dün açıklanan finans raporunun devamında düzenlenen telekonferans oturumunda Microsoft’un Windows 8 için cesur ve agresif bir pazarlama kampanyası düzenleyeceğini dile getirmiş, bunun Lumia ve Windows Phone satışlarını artıracağını umduğunu da sözlerine eklemişti. İlk Windows Phone 8 telefonları Nokia, Samsung, HTC ve Huawei tarafından çıkarılacak ve bunların içinde Qualcomm’un üreteceği çok çekirdekli işlemciler bulunacak.

İlgili >> ZDNet

İLGİLİ HABERLER