Teknoloji

Windows Phone 8.1 ne zaman çıkacak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows Phone 8.1’in mevcut Windows Phone 8 cihaz sahiplerine önümüzdeki birkaç ay içinde sunulacağını açıkladı.

windows-phone-8-1-nokia-lumia-slashgear

Windows Phone 8.1 güncellemesini ne zaman alacağınız cihaz üreticisine veya mobil operatöre bağlı olacak. Ancak Microsoft’un Windows Phone’dan sorumlu üst düzey yöneticisi Joe Belfiore, yeni sürümün mevcut Windows Phone 8 telefonlarının tümüne çok hızlı şekilde getirileceğini kaydetti.

Bu arada Build 2014 etkinliğinde konuşan Stephen Elop da tüm Lumia Windows Phone 8 cihazlarının Windows Phone 8.1 güncellemesini yaz aylarında kablosuz bağlantı aracılığıyla alacağını kaydetti.

Windows Phone 8.1’e daha hızlı şekilde kavuşmak için yeni bir Windows telefon satın almanız gerekecek. Nisan sonu veya mayıs başı gibi piyasaya çıkacak yeni telefonlar Windows Phone 8.1 yüklü olarak çıkacak.

Microsoft geliştiricilerin yeni işletim sistemi güncellemesini ne zaman alacaklarını açıklamadı, ancak bunun çok kısa bir zaman içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Windows Phone 8.1 ile birlikte Cortana kişisel asistan, Aksiyon Merkezi, Wi-Fi Sense, Swype benzeri klavye gibi başlıca yenilikler kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER