Manşetler

Windows Phone 8.1’e ait ekran görüntüleri bildirimlere özel kutucuğu işaret ediyor

Microsoft Windows Phone 8.1 güncellemesinin hazırlıklarını sürdürüyor. 2014 başında beklenen bu yeni sürümü geliştiren Redmond şirketi bir yandan da yeni donanımların düzgün çalışmasını sağlayacak daha dar kapsamlı güncellemeleri yapmaya devam ediyor.

windows-phone-8-1-ekran-goruntuleri-120913

Sızan iki farklı ekran görüntüsü Windows Phone 8.1’e önceden bir bakış atmamızı sağlıyor. Bunlardan ilki olan XDA-developers forumunda paylaşılan ekran görüntüleri Windows Phone 8.1 yüklü Lumia 620 üzerinde bildirim kutucuğunu ve Skype-Outlook karışımı işlevi gösteriyor.

Canlı Kutucuk üstünde iki adet bildirimin yer aldığı dikkat çekiyor. Ayrıca bildirim çubuğu üstünde de bir yıldız işareti bulunuyor. Sola kaydırılmış olan Wi-Fi işareti, Microsoft’tan Joe Belfiore’nin Twitter üzerinden yanlışlıkla paylaştığı ekran görüntüsündeki gösterge konumuyla örtüşüyor. Bu da sızan ekran görüntülerinin doğruluğunu artırıyor.

Windows Phone PL tarafından sızdırılan bir diğer fotoğraf ise aynı bildirim merkezi kutucuğunu ve bazı Başlangıç Ekranı değişikliklerini gösteriyor. Görünen o ki, Microsoft Windows Phone kullanıcı arayüzünde birden fazla canlı kutucuk seçemeye izin verecek ve bunları toplu şekilde taşımaya veya özelleştirmeye izin verecek. Böylelikle Windows 8 benzeri işlevlerin bir kısmı daha Windows Phone cihazlarına gelmiş olacak.

Microsoft, Başlangıç Ekranında yenilikçi yaklaşımlar sergileyeceğinin sözünü daha önce vermişti. Joe Belfiore’nin telefon, tablet ve PC’lerden sorumlu pozisyona gelmesi de Windows Phone ve Windows’un daha fazla yakınsayacağının işareti sayılır.

İlgili >> XDA-Developers, Windows Phone PL

İLGİLİ HABERLER