Manşetler

Windows Phone 8.1 Başlangıç Ekranında arka plan resim desteği yolda

Microsoft’un önümüzdeki haftalarda çıkarmasını beklediğimiz Windows Phone 8.1 güncellemesi Başlangıç Ekranına arka plan resmi getirecek gibi görünüyor. Yazılım üreticisi bu işlevi desteklemek için çeşitli yöntemler deniyor ve sonuçta canlı kutucukların arka planını bütünü bir resmi oluşturacak şekilde değiştirmeye imkan veren bir seçeneği getirecek gibi görünüyor.

windows-phone-8-1-canli-kutucuk-arka-plan-030314

Sızan son Windows Phone 8.1 ekran görüntüleri de bu özelliği destekliyor, Canlı Kutucukların şeffaflığını ve bir görüntüyle giydirilebildiğini gösteriyor. The Verge sitesi bu ekran görüntülerinin gerçek olduğunu öne sürüyor.

Bu özelleştirme seçeneği başlangıçta açık olarak gelmeyecek ve her bir uygulama kutucuğunun arka planının seçilen görüntüye uyacak şekilde değiştirilmesi mümkün olmayacak. Oyunlar, Office, Xbox Music gibi uygulamaların kutucuklarının arka planı bir resimle otomatik olarak değiştirilemeyecek, bunların kendi renklerini kullanmalarına izin verilecek.

Ayrıca Windows Phone 8.1 mevcut Başlangıç Ekranı Canlı Kutucuk renk tonlarını barındırmaya devam edecek.

Microsoft’un Windows Phone 8.1 güncellemesini gelecek ayın başında düzenlenecek Build geliştirici konferasında dağıtmaya başlaması, hemen ardından da son kullanıcılara ulaştırmaya başlaması bekleniyor.

İlgili >> The Verge, WindowsBlogItalia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER