Teknoloji

Windows Mixed Reality hareket kumandaları tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows mixed reality

Microsoft, Build 2017 etkinliğinde Windows 10 Mixed Reality hareket kumandalarının duyurusunu gerçekleştirdi. Sanal gerçeklik kumandaları şimdiye kadar çeşitli şirketler tarafından tanıtılmış olan Windows Mixed Reality başlıklarıyla birlikte çalışacak şekilde tasarlandı. Bu kumandalar sanal 3D alanıyla daha iyi şekilde etkileşim kurmaya izin verecek. Aynı zamanda VR/AR aracına erişmek isteyen geliştiriciler için de çeşitli bilgiler paylaşıldı.

ABD ve Kanada’da yaşayan geliştiriciler 299 dolar karşılığında Acer’ın başlığının veya 329 dolara HP’nin ürünün ön siparişini Microsoft Store üzerinden verebiliyor. Teslimatların ise 2017 yazının sonlarına doğru yapılması bekleniyor.

Başlıklarla çalışacak kumandalar ise daha sonra gelecek. Windows Mixed Reality hareket kumandaları olarak anılan kumandalar isteğe bağlı eklenti niteliğini taşıyacak, bu açıdan Google’ın VR başlığı Daydream’in veya yeni nesil Gear VR’ın kumandasına benzediğini söyleyebiliriz. Bunlar kullanıcılara oyunlarla, eğlence deneyimleriyle ya da üretkenlik ve yaratıcılık odaklı uygulamalarla daha doğal şekilde etkileşim kurma şansı verecek. İlginçtir ki, bunlar herhangi bir ek donanımı da gerektirmeyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows 10 Fall Creators Update: Yenilikler neler, ne zaman gelecek?

HTC Vive ve benzeri sistemlerde duvarlara deniz feneri tarzında işaretçiler veya duvarlara saplanmış işaretler yerleştirmek gerekiyor. Ancak Microsoft’un sisteminde izleme işlemini Mixed Reality başlığın kendisi yapıyor. Başlığa entegre edilmiş harici sensörler kullanılarak, Microsoft tüm sistemi herhangi bir harici kurulumdan bağımsız hâle getiriyor. Sanal gerçeklik veya artırılmış gerçeklik dünyasıyla etkileşim kurmaya başlamadan önce odada kurulum yapmak gerekmiyor.

Mixed Reality önümüzdeki sonbaharda çıkacak Windows 10 Fall Creators Update güncelleştirmesiyle birlikte Windows 10 işletim sistemiyle de entegre edilmiş şekilde çalışacak. Örneğin, tüm Windows 10 PC’leri herhangi bir işaretçi gerektirmeyen kumandalarla kullanılabilecek.

Mixed Reality hareket kumandalarının satışına bu yılın sonlarında başlanması bekleniyor. Acer’ın hareket kumandalı Windows Mixed Reality paketinin ABD satış fiyatı 399 dolar olarak veriliyor.

İLGİLİ HABERLER