Teknoloji

Windows Mağaza masaüstü uygulamalar için de ev sahipliği yapacak

windows mağaza

windows mağazaMicrosoft’un uygulama mağazası Windows Mağaza bundan yaklaşık dört yıl önce Windows 8 ile birlikte faaliyete geçmişti. Bu mağaza mevcut masaüstü uygulamalarını ve kullanışlı Windows araçları yerine Microsoft’un evrensel uygulamalar olarak nitelendirdiği yeni nesil uygulamaları dağıttığı bir alan olmuştu.

Microsoft en sonunda Windows Mağaza politikasında önemli bir değişikliğe gidiyor. Bundan böyle üçüncü taraf geliştiriciler mevcut masaüstü uygulamalarını ve oyunlarını evrensel uygulama platformuna kolaylıkla getirebilecekler.

Evernote, Arduino IDE, doubleTwist, PhotoScape, MAGIX Movie Edit Pro, Virtual Robotics Kit, Relab, SQL Pro, Voya Media, Predicted Desire ve korAccount bu haftadan itibaren Windows Mağaza’da yer almaya başlıyor. Bundan daha fazlasının ilerleyen aylarda mağazaya gelmesi bekleniyor.

Bu değişiklikle birlikte Windows Mağaza, kullanıcıların favori uygulamalarını kolaylıkla yüklediği bir alan hâline gelebilir. Geliştiricilerin Desktop Bridge olarak adlandırılan aracı kullanmaya alışarak uygulamalarını gerçek anlamda dönüştürmesi için biraz daha beklememiz gerekecek. Söz konusu dönüşüm aracı sayesinde mevcut masaüstü uygulamalarını Microsoft’un evrensel platformuna taşımak daha kolay oluyor.

Ne yazık ki, bu durum Windows Mağaza’nın tüm masaüstü uygulamalarını tamamen kapsayacağı anlamına gelmiyor. Yani Chrome, Photoshop veya daha birçok yararlı Windows uygulamasını burada hemen görmeyebiliriz. Geliştiricilerin uygulamalarını ayarlamaları ve dönüştürmeleri zaman alacaktır. He ne olursa olsun, Microsoft bu adımı atarak isabetli bir karar verdi. Evrensel uygulamalar gerçek anlamda yaygınlaşıncaya kadar, güvenli olduğunu bildiğimiz Windows Mağaza’nın birçok masaüstü uygulamasına da ev sahipliği yapması her Windows kullanıcısının yararına olacaktır.

İLGİLİ HABERLER