Teknoloji

Windows Insider programının üyeleri Skype ile PC üzerinden SMS gönderip alabiliyor

windows insider skype smsWindows Insider programının kimi üyeleri, kısa bir süreliğine kullanımda olan deneysel “Messaging everywhere” özelliğini halen özlemle anıyor. Skype’ın PC ve mobil için hazırlanan ön izleme uygulamasının son sürümü, bu özlemi biraz olsun dindirebilir. Microsoft’un hazırladığı güncellemeyle Windows 10 bilgisayarlar üzerinden kısa mesaj göndermek ve almak da mümkün olacak.

Windows 10 Mobile cihazlarında ise bunun için Skype Preview’i varsayılan mesajlaşma uygulaması olarak belirlemek gerekiyor. Yeni versiyon, bir kişiden gelen tüm mesajları tek pencerede toplayarak dağınıklığın önüne geçiyor.

Microsoft, “Messaging everywhere” özelliğini test etmeye geçtiğimiz nisan ayında başlamıştı. Bu özellik kapsamında kullanıcıların bilgisayarlarından kısa mesaj göndermeleri mümkün hâle gelmişti. Ancak söz konusu özellik Windows 10 Yıldönümü Güncellenmesi’ne eklenmemiş, hatta platformun ön izleme sürümlerinden de kaldırılmıştı. Şirket, bu kararın Skype üzerinden daha iyi bir deneyim sunulabileceği düşüncesiyle verildiğini belirtmişti.

Windows Insider üyeleri özelliği ilk deneyimleyenler oluyor

Skype’ın bu yeni özelliğinden ilk olarak sadece Windows Insider programının üyeleri faydalanabilecek. Microsoft’tan yapılan açıklamada, sonraki dönemde özelliğin tüm Windows 10 kullanıcılarına ulaştırılacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER