Teknoloji

Windows Hello’yu Kinect aracılığıyla kullanmak artık mümkün

Kinect Windows Hello

Windows için Kinect, son yıllarda çok sayıda kitap dışı çözüme ve uygulamaya kavuştu. Ancak pek çok kişi, esas olarak Microsoft’un aksesuardan masaüstünde faydalanmasını bekliyordu. Windows 10 ile birlikte Microsoft, bu beklentileri gerçeğe dönüştürecek imkana kavuşmuş oldu. Yeni Kinect ön izleme sürümü, sensörü Windows 10 ile kullananlar için Windows Hello’yu aktive ediyor.

Windows Hello, Microsoft’un en yeni işletim sisteminin dikkat çekici özellikleri arasında bulunuyor. Kullanıcılar Hello ile sadece yüzlerini kullanarak bir cihaza giriş yapabiliyor. Bu yöntem oldukça hızlı ve kolay olsa da, Hello’yu destekleyecek kapasitede kamera barındıran PC’lerin sayısı henüz yüksek seviyelere çıkmış değil.

Microsoft’un Surface Book’u ve Surface Pro 4 bu konuda göze çarpan istisnalar olsalar da, Kinect de Windows Hello desteğinden faydalanmak isteyenler için uygun ve ulaşılabilir bir seçenek niteliği taşıyor. Xbox One Kinect sahibi olanların cihazı bilgisayara bağlayabilmeleri için 50 dolarlık bir adaptör almaları gerekiyor.

Buna ek olarak, Kinect’in Hello’yu destekleyebilmesi için de bazı kayıt anahtarlarına ihtiyaç duyuluyor. Microsoft, söz konusu işlemin nasıl gerçekleştirileceğini web sitesi aracılığıyla anlatıyor.

İLGİLİ HABERLER