Teknoloji

Windows 9’un bir yeniliği de interaktif Canlı Kutucuklar olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-windows-start-menu-010714

Microsoft Windows 9’un teknoloji önizleme sürümünün hazırlıklarıyla uğraşıyor. Ancak şirketin Windows’un geleceğiyle ilgili planları da ortaya çıkmaya devam ediyor.

WinBeta tarafından verilen habere göre, Windows 9 interaktif Canlı Kutucuklar ve bir bildirim merkezi barıdnıracak. Microsoft bu yılın başlarında araştırma çalışmasının bir parçası olacak şekilde interaktif canlı kutucukları test etmişti ve görünüşe göre bu çalışmalar şu anda Threshold kod adıyla anılan Windows 9’da değerlendirilecek. Yeni gelecek mini Başlat menüsünde göreceğimiz Canlı Kutucuk düzeni Microsoft’un şu anda test ettiği masaüstü kullanıcı arayüzünde test ettiği çeşitli ek değişikliklerle örtüşüyor. Windows Phone 8.1’de gördüğümüze benzer mantıkta bir bildirim merkezi de gelecek yenilikler arasında dile getiriliyor.

Her iki özelliğin de Windows Threshold’un Windows 9 olarak adlandırılması beklenen final versiyonunda yer alacağı tahmin ediliyor, ancak gelecek ay sonunda çıkacağı iddia edilen Teknoloji Önizleme sürümünde iki özellik de beklenmiyor. Microsoft’un planlarından haberdar olan kaynakların The Verge sitesine söylediğine göre, şirket Teknoloji Önizleme sürümünü ayda bir veya iki kez test kullanıcılarına sunulacak yeni özelliklerle birlikte güncelleyecek. Bildirim merkezi ve Canlı Kutucuklar ilerleyen test aşamalarında sunulabilir.

windows-9-interaktif-canli-kutucuk-270814

Microsoft 30 Eylül tarihinde düzenleyeceği bir basın toplantısıyla Windows 9’u tanıtmayı planlıyor. Ancak bu tarihin değişebileceği söyleniyor. İşletim sisteminin Teknoloji Önizleme sürümü eylül sonu veya ekim başı gibi geliştiricilere ve kurumsal kullanıcılara dağıtılmaya başlanacak. Teknoloji Önizlemesi sayesinde yeni Başlat menüsü, Charms kenar çubuğu özelliğinin kaldırılması ve Windows 8 tarzı uygulamaların masaüstündeki işleyişiyle ilgili çeşitli kullanıcı arayüzü değişikliklerini görme fırsatı bulacağız. Gelecek versiyonlarda Cortana gibi yeniliklerin de eklenmesi bekleniyor. Microsoft’un Windows 9’un final sürümünü gelecek yılın ilkbaharında son kullanıcılara sunacağı tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER