Teknoloji

Microsoft Windows 8.1 ile parmak izi okuyucu desteğini geliştiriyor

Microsoft bu hafta ABD’de düzenlenen Tech-Ed konferansında Windows 8.1 ile ilgili son yenilikleri paylaşmaya devam ediyor. Yeni özellikler arasında parmak izi okuyucusu desteği de yer alıyor. Windows’un önceki sürümlerinde parmak izi okuyucusu desteği üçüncü taraflar tarafından sağlanan yazılım ve sürücülerle sağlanıyordu. Windows 8.1 ile birlikte bu tarz aygıt ve aksesuarlar için yerel destek iyileştirilecek ve aralarında belirli klasörleri parmağı okutarak açmanın da bulunduğu çeşitli seçenekler sunulacak.

microsoft-windows-8-1-parmak-izi-050613

Parmağı okuyucuya sürme ve dokundurma ile birlikte Windows 8.1 bir Microsoft Hesabına girişe izin verecek. Kullanıcılar parmak izi okuyucusunu kullanarak uygulamaları satın alabilecek veya uygulamalara giriş yapabilecek. Ayrıca çeşitli klasörlere erişim de parmak izi okuyucusunun kullanımına bağlanabilecek.  Microsoft’un kıdemli ürün pazarlama yöneticisi Michael Niehaus’un belirttiğine göre, bu yöntemle kullanıcılar belirli klasöre girmek için parmak izi okuyucusunu kullanmak ve kimliklerini bilgisayara doğrulatmak zorunda olacak. Yöneticinin söylediğine göre şirket 2-3 üreticiyle bu desteği onların ürünlerine eklemek için yakın şekilde çalışıyor.

Öte yandan Microsoft parmak izi okuyucularının dizüstü bilgisayar, tablet, klavye ve fare gibi cihazlara eklenmesi için çeşitli OEM’lerle yakın şekilde çalışıyor. Microsoft yöneticisi Stephen Rose Windows’a girişi çok daha kolay hâle getirecek bu birimlerin yaygın hâle geleceğinin altını çizdi.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER