Teknoloji

Windows 8.1 Güncelleme gelecekteki güncellemeleri almak için zorunlu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Windows 8.1 Güncelleme paketi önceki gün indirmeye sunuldu ve yazılım devi tüm kullanıcılara bu güncellemeyi yüklemeleri konusunda her zamankinden daha çok baskı yapıyor.

windows-8-1-guncelleme-gorev-cubugu-100414 (800 x 534)

Güncelleme özellikle dokunmatik ekrana sahip olmayan Windows cihaz sahipleri için önemli iyileştirmeler getiriyor. Bunun yanı sıra çeşitli oynamalar ve düzenlemeler sayesinde kullanım daha da düzgün hâle geliyor. Tam ekranda çalışan uygulamalara masaüstü görev çubuğu üzerinden erişilmesi de bunlar arasında yer alıyor.

Windows 8.1 Güncelleme paketiyle ilgili olarak yayınlanan sürüm notlarında Microsoft, bireysel ve kurumsal müşterilerin güncellemeyi yüklemeleri için birkaç haftalarının bulunduğu, yüklemedikleri takdirde mayıs ayından itibaren çıkacak yamaları alamayacakları belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows 8.1 Güncelleme: Hangi yenilikler geliyor?

Yapılan bu duyuru hemen güncelleme yapmayan kurumların bir süre sonra hiçbir zaman güncelleme yapamayacağı anlamına gelmiyor, güncelleme seçeneği öngörülebilir gelecekte masada kalacaktır. Ancak Microsoft güncelleme yapma konusunda isteksiz olan kullanıcıları haftalık güncelleme yamaları döngüsünden çıkarma kartını masaya sürerek ikna etmeye çalışıyor.

Her ne olursa olsun, Windows 8.1 Güncelleme ile birlikte sunulan iyileştirmeler memnun edici nitelikte. Gerçekten de güncelleme sonrasında Windows’tan elde edilen performans hissedilir derecede yükseliyor. Microsoft gelecekte sisteminin güncel kalmasını isteyenlere Windows 8.1 Güncelleme paketini şart koşarak onları bir an önce güncelleme yapmaları için teşvik etmek istiyor.

İlgili >> Microsoft Technet

İLGİLİ HABERLER