Teknoloji

Windows 8.1’de Başlat butonunun olacağını göstereyen yeni ekran görüntüsü sızdı

Windows 8.1 güncellemesiyle birlikte Başlat butonunun geri geleceği konuşuluyordu. Ancak şimdiye kadar sızmış olan Windows 8.1 ekran görüntülerinde bu butonun varlığına rastlanmamıştı. Görünüşe göre, Microsoft’un yazılım mühendisleri sürüm için çalışmaları ilerlettikçe bu butona da el attılar.

windows-8-1-baslat-300513

Paul Thurrott tarafından paylaşılan görüntüler yeni Windows 8 ikonundan esinlenen Başlat butonunu gözler önüne seriyor. ZDNet sitesinin haberine göre de, bu butona tıklayan kullanıcılar Windows’un eski sürümlerinde olduğu gibi ekran sol alt köşesinden açılan bir menüyle karşılaşmayacak, bunun yerine Başlat Ekranına yönlendirilecek. Ne var ki, Başlat Ekranının arka plan olarak masaüstü duvarkağıdını kullanacağı iddia ediliyor. Böylelikle modern ve geleneksel kullanıcı arayüzleri arasında bir köprü kurulmasının ve kullanıcıların yeni arayüzü daha az yadırgamasının hedeflendiğini düşünebiliriz.

Bu arada Thurrott açılışta geleneksel masaüstünün yüklenmesi seçeneğinin de varsayılan olarak kapalı geleceğini, ancak isteyen kullanıcıların bunu açabileceğini söylüyor. Microsoft cephesinden bu söylentilerin doğruluğuna dair haber gelmedi, tahmin ediyoruz ki, gelecek ay düzenlenecek BUILD konferasında konuyla ilgili daha net bilgiler açığa çıkacaktır. Yine de bu son sızıntı beklentilerin gerçek olduğunu göstermesi bakımından kuvvetli delil sayılabilir.

İlgili >> Paul Thurrott, ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER