Teknoloji

Windows 7’de yeni WARP sistemi DirectX 10 hızlandırmasına olanak sağlayacak

Teknoblog.com – Microsoft’un Windows 7’de GPU hızlandırmayı kullanmayı planladığını duymuştuk, ancak görünen o ki bu gelecek yeni işletim sisteminde yer alacak olan WARP adlı sistem ile eski, basit bir CPU kullanarak DirectX 10 hızlandırmasına izin vermek mümkün olacak.

Microsoft’un böyle bir yöntemi kullanmak istemesinin nedeni olarak daha önce başına bela olan “Vista uyumlu” standartları ile ilgili sorunları tekrar yaşamamak. Bazı sistemlere Vista’yı çalıştırabilecek kapasitede oldukları anlamında “Vista uyumlu” logosu yapıştırılmıştı, ancak ne yazık ki bu sistemlerden bazıları Vista’yı çalıştıramadı.

Microsoft’a göre WARP (Windows Advanced Rasterization Program – Windows Gelişmiş Pikselleştirme Programı) 800 MHz’lik bir CPU’da bile çalışabilecek. Tabii ki, SSE 4.1 destekli çok çekirdekli işlemcilerde daha iyi sonuç verecek. Bu yeni sistemi test etmek için, Microsoft bir sistem üzerinde Crysis benchmark’larını test etti. Test sonuçlarına göre Core i7 tabanlı bir PC 800×600 çözünürlükte 7.36 fps çerçeve oranına ulaştı. Bu değerler Intel’in mevcut entegre grafik kartlarınınkine göre daha iyi…

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER