Teknoloji

Windows 11 ile oyun aksesuarlarının RGB aydınlatmasını kontrol etmek mümkün olacak

windows 11

Microsoft Windows 11 ile RGB aydınlatmalı PC oyun aksesuarlarını kontrol etmeyi mümkün hâle getiriyor. Windows aydınlatma deneyimi ile PC oyuncuları RGB aydınlatmalı aksesuarlarının konfigürasyonunu üçüncü taraf bir yazılıma gerek kalmadan gerçekleştirebilecek.

Albacore rumuzlu Twitter kullanıcısı bu yeni aydınlatma deneyiminin Windows’a entegre edilmesine dair izlere işletim sisteminin en güncel herkese açık beta sürümünde rastladı. Parlaklık, aydınlatma efektleri, hız ve renk ayarlarını kontrol seçeneklerini Windows’un arayüzünde bulmak mümkün olacak. Windows’ta tercih edilen renk teması ile RGB ışıklı aksesuarların rengi de hızlı şekilde eşleştirilebilecek.

Söz konusu destek, Windows kullanıcılarının RGB efektlerini özelleştirmek için bilgisayarlarına Razer, Corsair, Logitech gibi şirketlerin uygulamalarını yüklemelerine gerek kalmayacağı anlamına geliyor.

Windows 11 için çok sayıda deneysel özellik test ediliyor

Bu desteğin duyurusu şu an için resmi olarak yapılmış değil. Ancak Microsoft’un şu sıralarda çok sayıda deneysel özellik üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu özelliklerin önümüzdeki aylarda yayınlanacak büyük bir güncellemeyle sunulması planlanıyor.

Windows 11’de yakında üçüncü taraf uygulamalara ait araç takımlarını kullanmak da mümkün olacak. Bunlar arasında Facebook Messenger ve Spotify gibi uygulamaların araç takımları da bulunuyor. Notepad uygulamasının sekmelerle yenilenmesi, Dosya Gezgini’nin yeni bir görünüme kavuşması ve ses kontrollerinin geliştirilmesi gibi yenilikler de kullanıcıları bekliyor.

İLGİLİ HABERLER