Teknoloji

Microsoft Copilot eklentilerini Windows 11’e getiriyor

windows 11 copilot

Microsoft, Copilot Pro‘yu ocak ayında kullanıma açmıştı. Yazılım devi şimdi de yapay zekâ asistanını Windows 11 kullanıcıları için daha işlevsel hâle getirmek adına bir dizi iyileştirmeyi hayata geçiriyor. En büyük yenilik olarak daha önce sadece Copilot’un web sürümünde mevcut olan eklenti desteği ön plana çıkıyor.

Örneğin, Copilot’u OpenTable’a bağlamak ve sohbet penceresi üzerinden rezervasyon yapmak mümkün olacak. ABD’deki kullanıcılar Instacart eklentisi üzerinden market siparişi de verebilecek.

Microsoft’tan verilen bilgiye göre; Kayak, Klarna ve Shopify eklentileri de mart ayı içinde kullanıma sunulacak. Yazılım devi bu eklentilerle kullanıcılarını mümkün olduğu kadar uzun bir süre boyunca Copilot penceresinde tutmayı hedefliyor.

Microsoft kullanıcıların sistem ayarlarına erişmek için bile olsa Copilot’tan ayrılmalarını istemiyor. Yeni güncellemeyle birlikte AI sohbet görünümü üzerinden pil tasarrufu modunu açmak ya da kapatmak ve sistemin donanım profilini görüntüleyebilmek mümkün olacak.

Copilot’tan Windows 11’in Canlı Altyazı, Anlatıcı ve Ekran Büyüteci özelliklerini açması da istenebiliyor. Bağlanılacak mevcut Wi-Fi ağlarının listesi de Copilot tarafından görüntülenebiliyor. Ana akım kullanıcılar, Ayarlar uygulamasında gezinmeden Windows 11’in özelliklerinden yararlanma yeteneğini sevebilir, dolayısıyla Copilot’un gelişmiş entegrasyonu Microsoft için kullanılabilirlik açısından bir kazanım olabilir.

Photos ve Clipchamp gibi yapay zekâ destekli özellikleri kullanan Windows 11 uygulamaları için de bazı iyileştirmeler söz konusu. Fotoğraflar artık bir resimden istenmeyen nesneleri ve öğeleri kaldırmanıza yardımcı olabilecek bir Üretken Silme özelliğine sahipken, Clipchamp garip video anlarını ortadan kaldırmak için bir Sessizlik Kaldırma AI aracının önizlemesini yapmaya başlıyor.

Microsoft yeni özelliklerini Windows 11 kullanıcılarıyla buluşturuyor

Microsoft, 22H2 (2022) ve 23H2 (2023) yıl sonu güncellemeleriyle Windows 11 kullanıcıları için söz konusu Copilot ve AI yükseltmelerini sunuyor. Yeni özellikleri denemek isteyenlerin, “En son güncellemeleri çıktıkları anda alın” seçeneğini etkinleştirdiklerinden emin olmaları gerekiyor. Şirket, isteğe bağlı Mart 2024 güvenlikle ilgili olmayan önizleme güncellemesini başlattığında çoğu özelliğin kullanılabilir olmasını bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER