Teknoloji

Windows 11 aktif kullanımdaki uygulamaları güncellemeyecek

windows 11

Microsoft Windows 11 kullanıcılarına sunduğu Microsoft Mağaza deneyiminde bazı değişikliklere hazırlanıyor. Testleri süren bu değişikliklerin odak noktasında güncellemelerin yönetimi bulunuyor.

Hâlihazırda mağazadaki bazı uygulamalar güncelleme sırasında kapanıyor ve açılıyor. Bu işlem kullanıcıların bir anda veri kaybı yaşamasına neden olabiliyor. Microsoft bu durumun önüne geçmek için aktif olarak kullanımda olan uygulamaların güncellenmesi engellemeyi test ediyor.

Mağazada yapılacak değişikliklerle dolaşımın da hızlandırılması amaçlanıyor. Yeni tasarım sayesinde uygulamaları bulmak, indirmek ve yüklemek kolaylaşacak. Microsoft mağazaya yerel Arm64 desteğini de getiriyor. Böylelikle Surface Pro X gibi cihazlarda Microsoft Mağaza çok daha hızlı ve pürüzsüz çalışacak.

windows 11Buna ek olarak, Microsoft pop-up mağaza desteğini Android uygulamalarına da götürüyor. Web’de gezerken Amazon Appstore’daki bir Android uygulamasıyla karşılaşan kullanıcılar, bu uygulamaları cihazlarına hızlı şekilde yükleyebilecek.

Microsoft Mağaza’daki değişiklikler ilk olarak geliştirici kanalındaki Windows Insiders kullanıcılarına sunuluyor. Değişikliklerin önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılara açılması bekleniyor. Microsoft, Windows 11 kullanıcılarının kaldırdıkları uygulamaları yeniden yüklemelerini kolaylaştırmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER