Teknoloji

Windows 11’de klavyeyle yazılabilen her yere kalemle de yazı yazılabilecek

windows 11

Microsoft, Windows Ink’te yaptığı değişikliklerle klavyeyle Windows 11‘de yazı yazılabilen her yere kalemle yazı yazmayı da mümkün kılıyor. Şirket aylardır ön izlemesini yaptığı özellikleri kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. El yazısını metne dönüştürme özelliği artık arama kutularında ve klavye ile metin girişi yapılan diğer alanlarda kullanılabilecek.

Microsoft, güvenlikle ilgisi olmayan KB5031455 numaralı güncelleştirmenin ön izleme olarak Windows kullanıcılarına dağıtımına başladı. Güncellemeyi önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulmadan deneyimlemek için Windows Update’e gitmek ve “En son güncellemeleri mümkün olan en kısa sürede al” ayarını değiştirmek yeterli oluyor.

Kalemli bir Surface cihazı veya Windows Ink destekli başka bir tableti olanlar, Ayarlar’a gidip arama kutusuna veya Windows 11’deki başka metin düzenleme alanlarına yazmaya başladıklarında bu yeni özelliği hemen görebilecek. Microsoft bu özelliği şimdilik sadece Amerikan İngilizcesi için etkinleştirse de, yakında diğer diller de destek kapsamına alınacak.

Güncelleme Windows 11’deki başka hataları da düzeltiyor

Microsoft bu güncellemeyle el yazısı tanıma teknolojisini de geliştirdi. Buna ek olarak; artık sözcükleri silmek, seçmek, birleştirmek, bölmek ve hatta metni yeni bir satıra bölmek için bile el hareketleri var.

Bu güncelleme ayrıca ctfmon.exe’deki bellek sızıntısının giderildiği bir dizi Windows 11 hata düzeltmesini, yeni Dinamik Aydınlatma özelliğinde iyileştirmeleri ve daha fazlasını da içeriyor.

İLGİLİ HABERLER