Teknoloji

Yeni Windows 11 güncellemesi aranan özelliği geri getiriyor

windows 11 güncellemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows 11’i çıkardığında ikinci ekranlarda saat ve tarih gösterme özelliğine yer vermemişti. Çift ekran kullananları üzen bu tercihten yeni Windows 11 güncellemesi ile vazgeçiliyor.

Güncellemenin Release Preview test kullanıcılarına dağıtımı başlamış durumda. Dağıtım notlarında, güncellemeyle bilgisayara bağlı diğer monitörlerin görev çubuklarında da saat ve tarih gösterilebileceği belirtildi.

Yokluğu hissedilen görev çubuğu özelliklerinden birinin geri dönüşünün Windows 11 kullanıcılarını sevindireceği söylenebilir. Ancak Microsoft’un daha kapatması gereken çok sayıda açık olduğunu belirtmek gerekiyor.

Microsoft’un şubat ayında yayınlayacağı Windows 11 güncellemesinin olağan aylık güncellemelerden daha kapsamlı olacağı biliniyor. Güncellemenin tüm kullanıcılarına dağıtımı da yaklaşmış gibi görünüyor.

Güncelleme kapsamında Android uygulamalarının Windows 11’de nasıl çalışacağı konusunda ilk izlenimleri edinmek mümkün olacak. Yenilenen Not Defteri ve Media Player uygulamaları, hava durumu araç takımının görev çubuğuna geri dönmesi, Microsoft Teams görüşmelerinde görev çubuğu üzerinden sesin kapatılıp açılabilmesi gibi özellikler de kullanıcıları bekliyor. Buna ek olarak, görev çubuğundaki bir uygulama veya pencere de kolaylıkla Microsoft Teams’te paylaşılabilecek.

Microsoft yeni Windows 11 güncellemesi için bir çıkış tarihi açıklamış değil. Ancak güncellemenin Çıkış Ön İzlemesi’nin kullanıcılarla buluşması, yayınlanmasının uzak olmadığı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER