Teknoloji

Windows 11 Görev Yöneticisi için yeni tasarım

windows 11 görev yöneticisi

Microsoft Windows 11 kullanıcılarına yeni bir Görev Yöneticisi tasarımı sunuyor. Tıpkı işletim sisteminin diğer bölümleri gibi, Görev Yöneticisi de Microsoft’un “Fluent Design” (Akıcı Tasarım) olarak adlandırdığı yeni yaklaşımına uyumlu hâle geliyor.

Microsoft yeni tasarımı mevcut Windows 11 sürümlerinin derinliklerine saklamış gibi görünse de, mühendislik öğrencisi Gustave Monce bu çalışmaları ortaya çıkararak Discord’da paylaştı. Monce daha önce de telefonda Windows 11 çalıştırmayı başarmıştı.

Yeni Görev Yöneticisi’ni Windows 11’in en güncel ön izleme sürümlerinde bulmak mümkün olsa da, Microsoft’tan henüz resmi bir duyuru gelmiş değil. Yeni tasarımın yeni sürümde gizlenen bir özellik olduğunu söyleyen Monce, tasarımda çok sayıda sorunun bulunduğunu da dile getirdi.

Yeni Görev Yöneticisi’nin koyu renk modunu desteklediği görülürken, arayüzün de Windows 11’de yapılan kapsamlı değişikliklerle uyumlu olması dikkat çekiyor. Yuvarlatılmış köşeler ve pastel gölgelerin göze çarptığı yeni tasarımın odak noktasında sadeleşmenin olduğu söylenebilir.

Mevcut Görev Yöneticisi’ndeki sekmelerin yerini bir kenar çubuğu alıyor. Bu çubuk üzerinden uygulamanın farklı bölümlerinde gezinmek mümkün oluyor. Windows’un en eski parçalarından biri olan Görev Yöneticisi, son olarak Windows 8’in çıkışı sırasında kapsamlı değişikliklerden geçmişti.

Microsoft Windows 11 ile birlikte Görev Yöneticisi dışındaki eski uygulamalarının da tasarımını güncelliyor. Yeni Media Player uygulamasının testleri devam ederken, Windows 11’de koyu mod desteğine sahip Not Defteri uygulaması da kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER