Teknoloji

Windows 11 için gizli özellikler açma aracı, Microsoft tarafından yanlışlıkla sızdırıldı

windows 11 staging tool

Microsoft, çalışanlarının henüz yayımlanmamış Windows 11 özelliklerini etkinleştirmek için kullandığı “StagingTool” uygulamasını yanlışlıkla sızdırdı. Yazılım devi, normalde Windows 11’in herkese açık sürümlerinde deneysel veya gizli özellikler test ediyor. Ancak şimdiye kadar Windows tutkunları, Microsoft’un tüm test kullanıcıları için henüz etkinleştirmediği gizli özelliklere erişmek için üçüncü taraf araçlara güvenmek zorunda kalmıştı.

Windows 11 için gizli özelliklerin kapılarını açıyor

StagingTool’un çarşamba günü yanlışlıkla yayımlanması, bu hafta şirketin düzenlediği “bug bash” etkinliğinin bir parçasıydı. Bu etkinlikte, mühendisler, eylül ayında beklenen önemli bir güncelleme öncesinde kalan hataları düzeltmek için Windows 11 test kullanıcılarından geri bildirim almayı teşvik ediyorlar.

Twitter kullanıcısı XenoPanther, StagingTool’u çarşamba günü keşfetti, ancak Microsoft bu aracı birkaç saat sonra hızla kaldırdı. Şimdi bu dahili araç, Windows topluluğu tarafından yaygın olarak paylaşılıyor. StagingTool, Windows meraklılarının yıllardır gizli Windows 11 özelliklerini etkinleştirmek için kullandığı üçüncü taraf ViveTool uygulamasına çok benziyor.

StagingTool, yayımlanmamış belirli Windows 11 parçalarını etkinleştiren özellik kimliklerini değiştirmenize izin veren bir komut satırı uygulamasıdır. Bu, Microsoft’un A/B testi yaparak özellikleri küçük bir Windows Insider grubuna sunduğu, daha sonra daha geniş test kullanıcılarına sunmadan önce oldukça kullanışlıdır.

Microsoft, bu gizli özelliklerin topluluk tarafından etkinleştirildiğinin farkındadır. Windows Insider Programı’nın lideri Amanda Langowski, geçen yıl yayınladığı bir blog yazısında, “Bazı özelliklerin bilerek devre dışı bırakıldığını, daha teknik Insider kullanıcılarımızın bunu fark ettiğini de biliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Microsoft’un StagingTool sızıntısı, bu gizli özelliklerin etkinleştirilmesini, mühendislerin yayımlanmamış özellikleri test etmek için kullandığı içsel bir araç olduğu için daha da kolay ve “resmi” hale getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER