Teknoloji

Microsoft Windows 11 için Game Pass araç takımını test ediyor

windows 11

Microsoft Windows 11 için yeni bir araç takımını test ediyor. Bu araç takımı kullanıcıların PC Game Pass‘e eklenecek oyunları daha hızlı şekilde görmesini sağlayacak. İlk etapta sadece Windows Insiders kullanıcıları bu araç takımını deneyimleyebiliyor. Microsoft bu araç takımıyla PC Game Pass’in kütüphanesine eklenecek veya kütüphaneden çıkarılacak oyunların daha kolay şekilde takip edilebilmesini amaçlıyor.

Microsoft hâlihazırda Windows 11 için sınırlı sayıda araç takımı seçeneği sunuyor. Game Pass için hazırlanan araç takımı ise Microsoft’un farklı işlevlere sahip araç takımlarını deneme konusunda da istekli olduğunu gösteriyor. Şimdiye kadar hava durumu, haberler ve takvim gibi standart işlevlere sahip araç takımları kullanıcıların karşısına çıkarılmıştı.

Microsoft’un en yeni işletim sisteminde üçüncü taraf uygulamalara ait araç takımlarını da desteklemesi bekleniyor. Bunlardan önce Game Pass araç takımının gelmesi, diğer geliştiricileri de harekete geçirmeye yönelik bir hamle olarak değerlendirilebilir. Yazılım devinin Game Pass aboneliklerini artırmayı hedeflediği de rahatlıkla söylenebilir.

windows 11 game passYeni Game Pass araç takımı, servise eklenecek veya servisten çıkarılacak oyunların yanı sıra belli kategorilerden oyunları da gösterecek. Buna ek olarak, bu araç takımı üzerinden Xbox uygulamasına da erişilebilecek. Microsoft kişiselleştirilmiş tavsiyeler, Xbox hesabına giriş ve yakın zamanda oynanan bir oyunu başlatabilme gibi özelliklerle Game Pass araç takımını zenginleştirmeyi planlıyor.

Windows 11’in test kullanıcıları, araç takımı panosunu açıp “+” ikonunu tıklattıktan sonra listeden Game Pass’i bulup bunu deneyimlemeye başlayabilir.

İLGİLİ HABERLER