Teknoloji

Windows 11’in yeni enerji tasarrufu modu hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarlarda kullanılabilecek

windows 11

Microsoft, Windows 11 için mevcut pil tasarrufu özelliğini “genişleten ve geliştiren” yeni bir enerji tasarrufu modunu test ediyor. Yeni modun kapsama alanı pil tasarrufu gibi sadece dizüstü bilgisayarlarla sınırlı kalmıyor. Artık elektrik tasarrufu yapmak isteyenler masaüstü bilgisayarlarında da enerji tasarrufu modunu kullanabilecek.

Enerji tasarrufu, hem masaüstü hem de dizüstü (fişe takılı olsalar bile) bilgisayarlarda kullanılabilir olmasının yanı sıra, pil tasarrufu moduyla hemen hemen aynı şekilde çalışacak. Bu özellik “sistem performansının bir kısmını değiştirerek” enerji tasarrufu yapılmasına yardımcı oluyor. Dolayısıyla oyun oynarken bu özelliği çalıştırmak çok mantıklı olmayabilir.

Enerji tasarrufu Hızlı Ayarlar menüsünden veya Ayarlar menüsünden Sistem > Güç > Enerji tasarrufu bölümüne giderek açılabiliyor. Burada özellik cihaz belli bir pil yüzdesine ulaştığında otomatik olarak aktif hâle gelecek şekilde ayarlanabiliyor. Enerji tasarrufu modu Canary kanalındaki Windows 11 Insider kullanıcılarıyla buluşmaya başlamış durumda.

windows 11

Windows 11 güç tasarrufu için hâlihazırda çeşitli öneriler sunuyor

Henüz bu sürüme erişimi olmayanlar, Windows 11’in mevcut pil tasarrufu modunu kullanabiliyor. Buna ek olarak; güç tasarrufu için ekran parlaklığı gibi belli ayarları otomatik olarak ayarlayan sistem enerjisi önerilerinden yararlanmak ve güç tüketimini optimize etmek mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER