Teknoloji

Windows 11, Bluetooth LE desteği getiriyor

windows 11 bluetooth le

Microsoft’un amiral gemisi işletim sistemi Windows 11, enerji tüketimini önemli ölçüde azaltan ve kullanıcıların kablosuz cihazlara daha verimli bir şekilde bağlanmasına olanak sağlayan düşük enerjili ses özelliği olan Bluetooth LE’yi (Low Energy) desteklemeye başlıyor. Microsoft, bu önemli özelliği Salı günü düzenlenen Build konferansında duyurdu ve Bluetooth LE’nin Samsung ve Intel iş birliği ile geliştirildiğini açıkladı.

Bluetooth LE, Bluetooth’un arkasındaki ekip tarafından geçen yıl hayata geçirildi ve LC3 ses kodeki kullanılarak çoklu akış desteği sunar. Bu yenilikçi teknoloji, aynı anda birden fazla cihaza ses iletimi sağlar. Bluetooth LE, ayrıca işitme cihazlarıyla kullanım konusunda büyük gelişmeler sunuyor. Bu cihazların gün boyunca kullanıldığında çok daha az enerji tüketmelerini sağlayarak, kullanıcılara daha uzun süreli bir kullanım imkanı sunuyor.

Bluetooth LE’ye ek olarak, Microsoft, canlı altyazılar özelliğini on farklı dilde destekleyecek bir Windows 11 güncellemesini duyurdu. Gerçek zamanlı olarak sesi yazıya döken bu özellik, artık Çince, Danca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce, İspanyolca ve ek İngilizce lehçelerini destekleyecek. Bu geliştirme, farklı dillerdeki içeriklerle çalışan kullanıcılar için canlı altyazıları çok daha kullanışlı hale getirecek.

Windows 11’deki widget paneli de kullanıcı deneyimini artırmak için yenilendi. Varsayılan görünüm, sabitlenmiş uygulamalar ve Windows’un oluşturduğu kişiselleştirilmiş beslemeler için ayrılmış bir alana sahip olan daha geniş bir düzenle karşımıza çıkıyor.Ek olarak, ekranınızı otomatik olarak kilitleyen ve siz yaklaştığınızda kilidini açan varlık algılama özelliği için yeni bir gizlilik ayarı bulunuyor. Bu yeni ayarlarla, hangi uygulamaların varlık sensörü bilgilerine erişebileceğini belirleyebilir ve belirli varlık algılama özelliklerini kolayca etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

Son olarak, sanal özel ağ (VPN) bağlantınızın durumunu kolayca kontrol edebilmeniz için yeni bir VPN simgesi de geliyor. Görev çubuğunuzdaki internet bağlantınız üzerinde bir kalkan olarak görünen bu simge, VPN’e bağlı olup olmadığınızı hızlı bir şekilde kontrol etmenizi sağlayacak. Bu özellik, yarın itibariyle tüm kullanıcılara sunulacak.

Bu özellikler, Microsoft’un Build konferansında duyurduğu en büyük Windows 11 değişikliği olan yeni bir AI destekli asistan olan Copilot’un üzerine inşa edildi. Microsoft, Windows 11’in bu yeni özellikleriyle kullanıcıların teknolojiyi daha verimli ve konforlu bir şekilde kullanabilmesini hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER