Teknoloji

Microsoft’tan Windows 11’de arama deneyimini geliştirecek yeni özellik

windows 11

Windows 11 için hazırlanan son güncelleme, kullanıcılara yenilenmiş bir arama deneyimi sunuyor. “Aramada Öne Çıkanlar” isimli yeni özellik, kullanıcılara o gün hakkında özel olan kayda değer ve önemli anları göstermeyi vadediyor.

Bunlar bayramlar, yıldönümleri veya eğitimle ilgili başka anlar olabiliyor. Söz konusu sonuçları görmek için görev çubuğuna dokunmak veya tıklatmak yeterli oluyor.

Bu özelliğin kurumsal kullanıcılar için bir hayli işlevsel olacağı söylenebilir. Önemli bir iş arkadaşının doğum gününü unutmak istemeyenler, bu konuda bekledikleri yardımı Microsoft’tan alabilir.

Microsoft’tan verilen bilgiye göre, bu yeni özelliğin dağıtımı kademeli şekilde gerçekleştirilecek, önümüzdeki haftalar ve aylar içinde tamamlanacak.

Microsoft bu özelliği Windows 10’a 2022’nin mart ayında getirmişti. Windows 11’de ise 22H2 güncellemesi ile tüm kullanıcılar bu arama deneyiminden yararlanabilecek. 22H2 güncellemesine Windows Insiders kullanıcılarının erişebildiğini hatırlatmakta fayda var.

Yeni arama özelliği kullancılara bazı ekstra içerikleri de keşfetme imkanını veriyor. Bu ekstra içerikler arasında “günün kelimesi”, Microsoft Rewards fırsatları ve trend olan diğer aramalar yer alıyor.

Arama sayfasının sol tarafında ise bilgisayarda son kullanılan uygulamalar, dosyalar, ayarlar ve web siteleri görülüyor. Böylelikle kullanıcıların yaptıkları işlere daha hızlı şekilde geri dönebilmesi amaçlanıyor.

Windows 11 için sunulan bu yeni arama deneyiminden memnun olmayanlar “Gizlilik ve Güvenlik” panelinde “Daha Fazla Ayar” başlığı altından deneyimi devredışı bırakabiliyor.

İLGİLİ HABERLER