Teknoloji

Windows 10’un Cortana’sı Lenovo PC’lerinde Dropbox ve Google Drive’da da arayacak

Microsoft ve Lenovo Windows 10’da Cortana dijital asistanı daha da zenginleştirmek için işbirliği yapıyor. Lenovo’nun ilk küresel teknoloji etkinliği olan Lenovo Tech World’de sahne alan Lenovo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yang Yuanqing Microsoft ile gerçekleştirdikleri ve şirkete Cortana’yı Microsoft’un sahibi olmadığı servislere de açacak iş ortaklığının duyurusunu yapto.

Windows 10’da Cortana yerel PC içerikleri ve OneDrive depolanan verileri ararken, Lenovo’nun REACHit servisi Cortana’nın Dropbox, Google Drive ve Box’taki dosyalar içinde de arama yapmasına izin verecek.

Lenovo REACHit’in Cortana entegrasyonuna sahip beta versiyonunu Windows 10 yaz aylarında çıktığında yayınlamayı planlıyor. Final versiyonu da sonbaharda çıkacak. Entegrasyon tamamen kesintisiz olacak gibi görünüyor, dosya sonuçları ayrı bir uygulamada değil, Cortana arama arayüzü içinde gösteriliyor.

Lenovo’nun REACHit servisi Cortana kullanıcılarının belirli bir konumda düzenlenen dokümanlar için de arama yapmalarına olanak sağlayacak şekilde konum verilerini kullanmalarına da izin veriyor. Bu son adım Microsoft’un kendi platformlarını rakip bulut servislerine taşıma yönündeki çalışmalarının son halkası olarak nitelendirilebilr. Microsoft geçen yıl Dropbox ile iş ortaklığına giderek Office kullanıcılarının dokümanları doğrudan Dropbox’tan açmasını veya Dropbox’a kaydetmesini mümkün kılmıştı.

İLGİLİ HABERLER