Teknoloji

Windows 10 yakında kullanım oranı konusunda Windows 7’yi geçebilir

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Microsoft‘un en yeni işletim sistemi olan Windows 10, popülaritesini artırmaya devam ediyor. Araştırma şirketi Netmarketshare’in verileri Windows 10’un yükselişini gözler önüne sererken, işletim sisteminin yerleşik internet tarayıcısı Microsoft Edge cephesinde ise işlerin pek de iyi gitmediğini gösteriyor.

Netmarketshare‘in kasım ayı verilerine göre, Windows 10’un yüklü olduğu PC’lerin oranı yüzde 38.14’e ulaştı. Windows 7 yüklü cihazların oranı ise yüzde 38.89’a geriledi. Aradaki makasın iyice küçülmesi, Windows 10’un Windows 7’yi geride bırakmasının çok zaman almayacağını gösteriyor. Bu da Windows 10’un en yayınlanmasından yaklaşık 3,5 yıl sonra en popüler Windows 10 sürümü olacağı anlamına geliyor.

Windows 10’un kullanıcı tabanının genişlemesinin Microsoft Edge’i de büyüteceği düşünülse de, işler bu doğrultuda ilerlemiyor. Netmarketshare’in verileri, Microsoft Edge’in kullanım oranının kasım ayında yüzde 4.28’den yüzde 4.22 seviyesine gerilediğini gösteriyor. Pazarın zirvesinde yüzde 65.57 ile Google’ın internet tarayıcısı Chrome bulunuyor.

Windows 10 kullananların sayısı artarken, Edge’in kullanıcı sayısının düşmesi, Microsoft’un insanları tarayıcısını kullanmaya ikna etme konusunda yetersiz kaldığını gösteriyor. Yazılım devi bunun için farklı yollar denese de, çalışmaların sonuçsuz kalması; daha farklı bir yol izlenmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER