Teknoloji

Windows 10 sonunda Windows XP’den daha fazla bilgisayara ulaştı

microsoft

windows 10

Microsoft deyim yerindeyse Windows 10’u potansiyel kullanıcılarının gözüne soktu. İşletim sistemine geçiş yapmayı düşünmeyenler bile, Microsoft’un yoğun promosyonuna karşı koyamamış gibi gözüküyor. Açıklanan son rakamlara göre, Microsoft’un en yeni işletim sisteminin yüklü olduğu cihaz sayısı Windows XP yüklü cihaz sayısını geride bıraktı. 2001 yılında yayınlanan Windows XP, oldukça sadık bir kullanıcı kitlesine sahipti.

CNNMoney tarafından paylaşılan Net Market Share’e ait rakamlara göre, Windows 10 küresel çaptaki bilgisayarların yüzde 11.9’a ulaşmayı başardı. İşletim sisteminin selefi olan Windows 8.1’in pazar payı ise yüzde 8.4 seviyesinde. Windows XP ise 15 yaşında olmasına rağmen, yüzde 11.4’llük bir pazar payını elinde tutuyor. İnsanların klasikleri sevdiğini söylemek, pek yanlış bir önerme olmayacaktır.

Windows 10’un henüz geçtiğimiz temmuz ayında yayınlandığı göz önüne alınınca ulaştığı pazar payı kulağa oldukça etkileyici geliyor. Yeni işletim sistemi için oldukça uzun vadeli bir plan oluşturulduğu için platformun halefinin kısa sürede ortaya çıkması beklenmiyor.

Yeni işletim sisteminin daha çok kullanıcıya ulaşması, Microsoft’un gelecek planları için büyük önem taşıyor. En yeni Windows sürümünün bilgisayarlar dışında Xbox One ve akıllı telefonlara da yüklenmesi ve toplamda 1 milyar cihaza ulaşması amaçlanıyor. Şirket, işletim sistemini farklı platformlarda pürüzsüz bir kullanım deneyimi yaşatması için ekstra özellikler de sunuyor. Bu özellikler sayesinde Microsoft’un yeni işletim sisteminin daha fazla kullanıcı tarafından benimsenmesinin de önü açılıyor.

İLGİLİ HABERLER