Manşetler

Windows 10 kasım ayında Xbox One konsollara geliyor

xbox-one-windows-10-kontrol-paneli

Microsoft Xbox One’ın tasarımı yenilenen kontrol panelini geçtiğimiz haziran ayındaki E3 oyun konferansında göstermişti. Şirket Gamescom 2015 açılış toplantısında bu yeni tasarımın kasım ayında konsollara sunulacağını açıkladı.

Bu yeni arayüzün arkasında Windows 10’un gücü bulunacak, kontrol paneli hız ve performansa yoğunlaşan özellikler içerecek, ayrıca tasarım da çok daha basit ve sade olacak. Mevcut Xbox One kontrol paneli arkadaş listesi, sohbet veya yüklü oyunları görüntüleme gibi görevler arasındaki geçişleri yavaş gerçekleştiriyor. Microsoft Windows 10’un yardımıyla bunları hızlandırmayı planlıyor. Arama, arkadaşlar, mesajlar ve bildirimler gibi özelliklerin her biri basit görevlere hızlı erişim sağlayacak şekilde entegre edilmiş gibi görünüyor. Ayrıca topluluk, izle, uygulamalar, müzik gibi bölümler ve birtakım yeni sekmeler de bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Microsoft’un Gamescom 2015 duyuruları

Yeni topluluk bölümü yenilenen Aktivite Kaynağı ve Xbox Live’da Popüler olan TV şovu, oyun ve benzeri içerikleri görüntüleme fırsatı sunuyor. Yeni eklenen İzle bölümü Netflix, Hulu Plus ve canlı TV yayınlarına erişim sağlıyor. Ayrıca Microsoft kablo TV kutuları veya USB TV alıcılarına sahip Xbox One sahipleri için sunduğu dahili TV rehberi OneGuide’ı da iyileştiriyor. OneGuide tam ekranda görüntülenerek daha fazla kanalı gösterecek. Ayrıca rehber açıkken canlı TV yayını da bir pencere içinden gösterilecek.

Xbox One’ın güncellenen kontrol panelinin önemli özelliklerinden bir tanesi de Cortana entegrasyonu olacak. Cortana’nın çalıştığı ülkelerdeki Xbox One kullanıcıları, Cortana’ya seslenerek Xbox One’ın çeşitli bölümlerine hızlı şekilde erişecek. Örneğin Cortana’ya oyunun son dakikasına ait görüntüleri kaydedip haber kaynağında yayınlaması gibi bir komut verilebilecek, böylelikle oyun videosu Xbox Live üzerinden yayınlanmış olacak. Ya da Cortana’ya seslenerek bir arkadaşla sesli sohbet başlatmak mümkün olacak. Cortana’nın ses kontrolleri için Kinect sensörüne ihtiyacı olacak.

EYLÜL AYINDA XBOX ONE İÇİN WINDOWS 10 ÖN İZLEME SÜRÜMÜ YAYINLANACAK

Xbox One kontrol paneli güncellemesi kasım ayında herkese sunulduktan sonra Microsoft oyun mağazalarını birleştirmeye başlayabilecek, böylelikle uygulama geliştiricileri Xbox One için de uygulamalar geliştirebilecek.

Microsoft Xbox One için Windows 10 güncellemesinin ön izleme sürümünü eylül ayında yayınlayacak. Kasım ayında Xbox One konsollara gelecek Windows 10 güncellemesinden önce gerçekleşecek bu olayla birlikte Microsoft iki ay boyunca Xbox One test kullanıcılarından geri bildirimler alacak, buna göre düzeltmeler ve iyileştirmeler yapacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER