Teknoloji

Windows 10 USB flaş belleklerin içinde satılabilir

windows-10-logo-160515

Optik disk sürücüsüne sahip dizüstü bilgisayar sayısı giderek azalıyor. Yeni dizüstü bilgisayarların önemli bir kısmımda optik disk sürücüsü isteğe bağlı olarak sunuluyor. Bu da media disklerinin yürütülmesi görevini özel cihazlara veya konsollara bırakıyor. Bu trendi dikkate almışa benzeyen Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’u USB flaş belleklerin içinde satmayı da değerlendirdiği konuşuluyor. Söz konusu hamle kulağa önemsiz gelse de, yazılım devinin pazar dinamiklerine uygun hareket etmek için köklü yaklaşımlarından taviz verebileceğini göstermesi bakımından önem taşıyor.

Son kullanıcılarının önemli bir kısmının Windows deneyimi, yükleme işleminin cihaz üreticisi tarafından gerçekleştirilmesinin ardından başlıyor. Ancak bilgisayar toplama işine girişenler veya ikinci el bir dizüstü bilgisayar alanlar, CD veya DVD’nin 10 yılı aşkın bir süredir yükleme standardı haline geldiğini gayet iyi biliyor.

“Demode” sıfatıyla tanımlanabilecek bu yükleme araçları hızla gözden düşmeye devam ediyor. Artık yükleme işlemlerinin önemli bir kısmı internetten indirilen dosyalar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. İkincil seçenek olarak ise USB flaş bellek aracılığıyla yükleme ön plana çıkıyor. Microsoft’un da Windows 10 için bu seçeneği tercih etmesi kulağa oldukça mantıklı gelse de, olası sürecin nasıl işleyeceği henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER