Teknoloji

Windows 10 telefonlarda PC deneyimi yaşamak mümkün olacak

windows-10-continuum-290415

Microsoft, Build 2015’in açılış etkinliğinde Telefonlar için Continuum adını verdiği yeni bir Windows 10 özelliğini tanıttı. Söz konusu özellik sayesinde Windows 10 işletim sistemli akıllı telefonlar, birer PC’ye dönüşebilecek veya PC’ye yakın bir deneyim sunabilecek. Tablet ve PC modları arasında geçişi kolaylaştırdığını daha önce gösteren Continuum, yazılımcılar Microsoft’un universal uygulamalar planı doğrultusunda hareket ettiğinde gidebileceği yerleri daha net biçimde ortaya koyuyor.

Microsoft yazılımcılara PC, tablet, melez cihazlar, akıllı telefonlar ve Xbox’ta çalışacak uygulamalar hazırlama fırsatı veriyor. Cihazlar arasında geçiş yapıldığında uygulamalar otomatik olarak ekran boyutuna uyum sağlıyor. Microsoft’dan Joe Belfiore Excel ve Fotoğraflar gibi klasik masaüstü uygulamalarının Windows 10 işletim sistemli bir akıllı telefona geçişini gösterirken, telefonlarla özdeşleşen uygulamaların da masaüstüne taşınabileceğini örneklendirmeyi ihmal etmedi.

Her şey Windows 10’un tam sürümü gibi gözükse de, uygulamaların ihtiyaç duydukları gücü tamamen telefondan alması işin etkileyici kısmını oluşturuyor. Telefonlara yönelik özel vizyonlarını ve telefonları PC-vari bir deneyim için yeniden ölçeklendirme yeteneklerini gösterdiklerini söyleyen Joe Belfiore, çift ekran özelliğinin yeni akıllı telefonlar tarafından destekleneceğini vurgulamayı ihmal etmedi. Microsoft’un Continuum’un telefonlardaki kullanımına dair planlarını yakında paylaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER