Teknoloji

Windows 10’da S modunu açıp kapatmak daha kolay hâle gelebilir

windows 10 sMicrosoft’un Windows 10 üzerindeki iyileştirme çalışmaları devam edecek gibi görünüyor. Söz konusu çalışmaların en yenisinin merkezinde ise Windows 10 S modu bulunuyor. Microsoft’un işletim sistemine S modunu açıp kapatmayı kolaylaştıracak bir anahtar yerleştirmeyi planladığı söyleniyor.

Microsoft S modu ile Windows 10’a daha güvenli bir yaklaşım getirmeyi amaçlamıştı. Şirket bunun için işletim sisteminin kapsama alanını Windows 10’un uygulama mağazasından indirilen uygulamalarla sınırlı tutmuştu. İlk başta yola Windows 10’un bağımsız bir versiyonunu geliştirmek için çıkan Microsoft, bir süre sonra S modunu bir tür basit kullanım moduna dönüştürmüştü.

S modun açık olarak geldiği bir bilgisayarda standart Windows 10’a geçiş yapmak için Microsoft Mağaza’dan bir uygulama indirmek gerekiyor. Ancak söz konusu uygulama, tekrar S moduna dönüş için kullanılamıyor. Thurott’ta yer alan habere göre, Microsoft bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için Windows’un ayarlar paneline S modunu dönüşü sağlayacak bir anahtar yerleştirmeyi planlıyor. Bu anahtarın S modunu kapatmak için de kullanılabileceği belirtiliyor.

Thurott’un haberine göre, söz konusu anahtar ile S modunu kapattıktan sonra bilgisayara sürücü ve Microsoft Mağaza dışındaki uygulamaları yüklemek mümkün olacak. Ancak bunun Windows 10 S ile sunulmak istenen güvenli yaklaşıma aykırı bir hamle olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER