Teknoloji

Windows 10 Redstone 5 sürümünü sıfırdan kurabilirsiniz

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 redstone 5Eğer Windows 10’un gelecek versiyonunu test etmeye meraklıysanız, Microsoft şimdi Redstone 5 kod adlı gelecek Windows 10 güncellemesini sıfırdan kurarak bunu gerçekleştirme imkanı sunuyor. Şirket bir sonraki büyük güncellemesi için resmi ISO dosyalarını yayınladı.

ISO dosyaları özünde disk imajlarını başlatılabilir CD’ye veya DVD’ye yazma ya da bundan sistemi başlatma amaçlı bir USB bellek oluşturma imkanı sağlıyor. Böylelikle sisteminize Windows 10 Redstone 5 sürümünü sıfırdan kurabilirsiniz. Tabii ki, bunun için öncelikle Windows Insider programına katılmanız gerekiyor.

Birçok kişi bu yolu tercih ediyor, böylelikle mevcut Windows 10 versiyonunu güncellemeye gerek duymadan, temiz kurulumla sistemi daha hızlı ve güvenilir biçimde çalışma imkanı elde ediliyor. Ayrıca bu sayede Windows 10 Redstone 5 sürümünü, öncelikle Windows 10’u kurma zorunluluğu olmadan, yeni bir PC’ye veya sabit disk sürücüsüne de yükleyebilirsiniz.

Microsoft bir süredir Redstone 5 sürümü üzerinde çalışıyor, ancak ilk kez bu güncelleme için ISO dosyalarını indirilebilir biçimde sunuyor. Böylelikle daha fazla kişi ekim ayında beklenen güncellemeyi test etme imkanına kavuşacaktır. Aynı zamanda bu, final sürümün çıkışının da artık yakın olduğunu işaret ediyor.

ISO dosyalarını Windows Insider web sitesinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER