Teknoloji

En yeni Windows 10 ön izleme sürümü Microsoft Edge ile birlikte geliyor

microsoft-edge-010615

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10’u 29 Temmuzda yayınlayacak. İşletim sisteminin yayınlanan en yeni ön izleme sürümü ise kullanıcılara yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge ile tanışma fırsatını veriyor. Windows 10’un geçmiş ön izleme sürümlerinde Project Spartan adıyla boy gösteren yeni internet tarayıcısı, bundan böyle Microsoft Edge ismiyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Microsoft Edge’in hazırlanması sürecinde kullanıcılardan gelen önerilere kulak veren şirket; home tuşu, kişiselleştirilebilir Yeni Sekme sayfası, otomatik şifre doldurma, diğer tarayıcılardan favorileri ve yer imlerini aktarma, müziği küçültülmüş bir sekmede oynatma gibi özellikler sunuyor.

Yeni Windows 10 ön izlemesiyle birlikte dijital asistan Cortana, iş ve uçuş bildirimlerinde bulunabilecek. Buna ek olarak, Cortana kullanıcıların tek satır yazmadan e-posta göndermelerine yardım edebilecek. Windows Fotoğraflar uygulamasına GIF desteği ve ”birlikte aç” seçeneği eklenirken, yeni Windows 10 ön izlemesiyle birlikte Skype WiFi’den Microsoft WiFi’ye geçiş süreci de tamamlanmış oldu. Microsoft WiFi ile kullanıcılar Windows Mağaza’daki ödeme yöntemlerinden faydalanarak internet erişimi satın alabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER