Teknoloji

En son Windows 10 ön izleme sürümü Skype entegrasyonunu sunuyor

windows-10-10565-on-izleme-131015

Microsoft en son Windows 10 güncellemesini, 10565 sürüm numarasıyla ön izlemeye çıkardı. Yazılım devi bir süredir Mesajlaşma uygulamasının Skype ile entegre edileceğini söylüyordu, nihayet o özellik test edilmeye sunuldu.

Skype entegrasyonu şu an için temel seviyede görünüyor, ancak Skype’ın mesajlaşma, sesli ve görüntülü görüşme gibi özelliklerine bütün Windows 10 uygulamalarında erişim fırsatı sunuyor.

Yeni Mesajlaşma uygulaması Microsoft’un Apple’ın kendi iMessage sistemine karşılık gelen bir servisi olma özelliğini taşıyor. OS X’teki Mesajlar uygulamasına benzeyen bu uygulama iki panelli bir arayüze sahip ve kişiler de yuvarlak çerçeveli profil fotoğraflarıyla listeleniyor.

Microsoft Skype kullanıcı adlarını cep telefonu numaralarıyla bağlamaya başladı, böylelikle arkadaşları, kullanıcı kimliklerini bilmeye gerek duymadan, telefon numaralarıyla kolaylıkla bulma imkanı getiriliyor. Bu iMessage benzeri yaklaşım sayesinde Skype kullanıcıları servis üzerinden arkadaşlarıyla daha kolay sohbet edebilecekler.

windows-10-10565-cortana-ink-131015

Skype entegrasyonunun yanı sıra, Microsoft Cortana’ya el yazısı tanıma desteği getiriyor. Windows 10 bilgisayarlarda ekran kalemiyle oluşturulan notlar Cortana tarafından anlaşılıyor, Cortana bunların içeriklerini okuyabiliyor. Örneğin notlar içinde geçen tarih ve saat gibi bilgilere göre takvim kayıtları oluşturabiliyor, hatırlatmalar ayarlayabiliyor.

Microsoft en son Windows 10 ön izleme sürümünde Edge internet tarayıcısını iyileştirecek adımlar da atıyor. Yeni bir sekme ön izleme özelliği etkinleştirildi, böylelikle sekmelerin üstüne imleci getirerek sayfada olanların ön izlemesini görmek mümkün olacak. Ayrıca Microsoft Edge’de nihayet yer imlerini ve okuma listelerini eşzamanlama imkanı da sunuluyor, böylelikle aynı yer imlerini veya sonra okunacakları diğer Windows 10 makinelerinde de görmek mümkün oluyor.

windows-10-koyu-cubuk-131015

Bu yeni özelliklerin yanı sıra, Microsoft Windows 10 arayüzü üzerinde oynamalara da devam ediyor. En son test sürümünde daha canlı görünen başlık çubukları dikkat çekiyor, bunları kişiselleştirme ayarları üzerinden etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca Başlat menüsünde de Windows 10’un genel temasına daha uygun görünecek şekilde iyileştirilmiş metinsel menüler bulunuyor. Son olarak Microsoft, Aygıt Yöneticisi ve Registry editörü gibi araçların iyice eskimiş ikonlarını da değiştirdi.

Eğer bir Windows Insider kullanıcısıysanız, Windows 10 10565 sürümünü Windows Güncelleme üzerinden indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER