Teknoloji

Spring Creators Update gitti, yerine Windows 10 Nisan Güncelleştirmesi geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 nisan güncelleştirmesiGeçen hafta çıkan bir sızıntıda Microsoft‘un Windows için planladığı büyük güncelleme için Windows 10 Nisan 2018 Güncelleştirmesi tanımı kullanılmıştı. Söz konusu ibareye şimdi de Edge internet tarayıcısının resmi başlangıç sayfasında yayınlandı. Buradan Microsoft’un söz konusu ibareyi kullanmayı kesinleştirdiği anlaşılıyor.

Windows Latest tarafından dikkat çekilen bu sayfa, Windows 10 17134 numaralı ön izleme derlemesine güncelleme yapıldığında görülüyor. Söz konusu derleme geçen haftanın sonunda sürüm ön izleme döngüsü içinde sunulmaya başlandı. Söz konusu web sayfasında da Timeline gibi, güncellemenin tüm özelliklerini anlatan bilgiler yer alıyor. Sayfanın başında da “Welcome to the April update”, yani “Nisan güncelleştirmesine hoş geldiniz” yazıyor.

Karşımızda bir Microsoft yöneticisinin videoda bahsettiğine nazaran daha somut bir kanıt bulunuyor. Bununla birlikte Microsoft’un “2018” terimini düşürdüğünü ve Windows 10 Nisan Güncelleştirmesi ibaresini kullanmayı tercih ettiğini görüyoruz.

Daha önce Windows 10 sistemlerine dağıtılacak güncelleme için Spring Creators Update adı kullanılıyordu. Görünen o ki, Microsoft yeni ismin daha uygun düşeceğini düşündü. Üstelik son iki güncellemenin “Creators”, yani “yaratıcılar” ibaresini taşıması, bunların sanki üretkenlik ve yaratıcılık odaklı yenilikleri getireceği izlenimini uyandırmaya devam edecekti. “Nisan Güncelleştirmesi” de mükemmel bir isim sayılmaz. Ancak daha genele hitap eden yenilikleri sunduğu izlenimini veriyor.

Microsoft’un güncelleştirmeleri şimdiye kadar bir temaya dayanırdı. Yeni isimlendirme sistemiyle de bundan vazgeçildiği anlaşılıyor.

Tabii ki, her şeye rağmen Microsoft’un Nisan Güncelleştirmesi adını kullanmaya karar verdiğinden tamamen emin olamıyoruz. Bu konuda henüz resmi bir doğrulama yok. Ancak Spring Creators Update ibaresine yapılan atıflar da tamamen kaldırılıyor. Buradan da söz konusu ismin kullanılmayacağı anlaşılıyor.

Eğer Microsoft, Nisan Güncelleştirmesi adını kullanacaksa, o hâlde önünde fazla zaman kalmadı. Güncelleştirmenin bu hafta ya da pazartesi günü yayınlanması gerekiyor. Aksi takdirde “Mayıs Güncelleştirmesi” olarak çıkması gerekecektir.

Büyük Windows 10 güncellemesinin çıkışı, son anda keşfedilen büyük bir hata nedeniyle ertelenmişti. Microsoft o zamandan beri güncellemeyi ne zaman yayınlayacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Bu arada Microsoft aya bağlı bir adlandırma kullansa da, şirket güncelleştirme dağıtımını kademeli olarak yaptığı için, çoğu Windows kullanıcısı bunu mayıs ya da haziran ayında sistemine indirme imkanı bulacaktır.

İLGİLİ HABERLER