Manşetler

Windows 10 Mobile ile çalışacak yeni Skype uygulamaları beta olarak çıktı

skype-windows-10-mobile-uygulamalari-070915

Microsoft kullanıcılara Skype’ın yeni Windows 10 Mobile versiyonuna bir bakış atmalarına izin veriyor. Skype’ın yeni Mesajlaşma ve Video uygulamalarının beta sürümleri indirilmeye açıldı. Eğer Windows 10 Mobile ön izleme sürümüyle çalışan bir cihaza sahipseniz, bu yeni uygulamaları deneyebilirsiniz.

Uygulamalar Microsoft’un Skype’a yönelik yeni yaklaşımını temsil ediyor. Şirket Skype’ın özellikle Windows 10 ile çalışan bütün cihaz türleri genelinde kesintisiz iletişim deneyimi için bir omurga işlevi görmesini istiyor.

Paketlenmiş tek bir Skype uygulaması yerine, Skype Mesajlaşma uygulaması Windows 10 Mobile’ın SMS uygulamasının yerini alacak. Bununla SMS veya Skype sohbetleri arasında kolay geçiş mümkün olacak, tıpkı Apple’ın iMessage servisi gibi.

Öte yandan Skype Video uygulaması da Apple cihazlarındaki FaceTime gibi, görüntülü sohbetler için tek bir durak noktası olacak. Uygulamanın açıklama bölümüne bakıldığında, standart Skype sesli görüşmelerinin de bu dahili telefon uygulamasına entegre edildiği görülüyor.

Microsoft’un beta olarak denemeye sunduğu bu uygulamaları herkesin indirmesine açıp açmayacağı bilinmiyor. Ancak şu an için bu yardımcı Windows 10 uygulamaları herkesin indirmesine açık değil, yani Windows 10 kullanıcılarının tümü bu uygulamaları henüz indiremiyor. Ancak Skype eninde sonunda bütün Windows 10 cihazlarında çalışan evrensel uygulama hâline gelecek. PC tarafında da mobil tarafında olduğu gibi, Skype’ın mesajlaşma ve diğer işlevlerini doğrudan işletim sistemine entegre etmeyi istiyor. Bu yıl içinde Windows 10’a gelecek güncellemeyle birlikte yeni Skype işlevleri Windows 10’a eklenecek.

İLGİLİ HABERLER