Teknoloji

Windows 10 Mobile için 10512 ön izleme sürümü yayınlandı

windows-10-mobile-lumia-030815

Windows 10’un PC ve tabletler için çıkmasının ardından sıra mobile geldi. Daha önce bütün kaynaklarını PC ve tabletlere yoğunlaştırmış olan Windows ekibi şimdi yeniden akıllı telefonlara odaklanıyor. Microsoft hızlı güncelleme döngüsü içinde olanlar için Insider Ön İzleme programı aracılığıyla Build 10512 sürümünü yayınladı. Çeşitli iyileştirmeleri ve sorunları beraberinde getirse de, bu sürüm Windows 10’un Mobile sürümünün yavaş yavaş geldiğini işaret ediyor.

Şimdiye kadar Windows 10’un mobil tarafıyla ilgili fazla bir şey söylenmedi. Microsoft’un PC ve hibrit cihaz deneyimine daha fazla odaklandığı bir ortamda bu çok şaşırtıcı sayılmaz. Buna rağmen Windows 10 Mobile, Windows 10’un en büyük vaatlerinden bir tanesini teşkil ediyor. Evrensel Uygulama Platformu’nun kullanımıyla birlikte Windows 10 uygulamaları sadece PC ve tabletlerde değil, akıllı telefonlarda da çalışabilecek. Ayrıca Continuum sayesinde bir akıllı telefonu ve uygulamaları, PC deneyimi yaşatacak şekilde kullanmak mümkün olacak.

Build 10512 sürümüyle birlikte Microsoft bazı ufak tefek yenilikler getiriyor, aynı zamanda önceki problemlere de çözümler sunuyor. Örneğin kilit ekranı veya duvar kağıdı görüntülerini Fotoğraflar uygulaması içinden ayarlayabilirsiniz, bu da birkaç adım veya ek dokunuştan kurtulmak anlamına geliyor. Litvanca ve Çince giriş desteği de iyileştirildi. Düzeltmeler arasında cihazın kilitli olduğu durumda kameranın açılmaması ve gelen yazılı mesaj bildirimlerinin görüntülenmemesi gibi sorunlara getirilen çözümler de bulunuyor.

Ne var ki, bu sürümde düzeltmelerle beraber yeni sorunlar da bulunuyor. Örneğin Insider Hub’ın bulunmaması bunların başında geliyor ki, Microsoft gelecek sürümlerde bunun geri geleceğinin garantisini verdi. Mobil Veri Paylaşım Noktası da çalışmıyor, bu da Windows 10 Mobile Insider kullanıcılarının bir süre boyunca İnternet bağlantılarını paylaştıramayacakları anlamına geliyor. Arka planda ses kullanan bazı uygulamalar da Mağaza’dan güncelleme alınırken çöküyor, tek çözüm telefonu yeniden başlatmak. Ayrıca Filmler ve TV uygulamasında video oynatımı sırasında da sorunlar yaşanıyor.

Ne var ki, Windows 10 Mobile üzerinde çalışmalar devam ediyor. Sonbaharda, Windows 10 Mobile yüklü ilk telefonlar çıkıncaya ve ayrıca mevcut Windows Phone 8 telefonları yükseltilinceye kadar bu sorunlar çözüme kavuşturulacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER