Teknoloji

Windows Phone 8 cihazları için Windows 10 Mobile güncelleme süreci ocak ayında başlıyor

lumia 950 xl

Windows 10 Mobile Güncelleme

Microsoft mevcut Lumia cihazlarına Windows 10 Mobile güncelleme dağıtımının bu ay itibarıyla başlayacağı sözünü vermişti, ancak şirket çıkışı biraz geciktiriyor. Yayınlanan resmi açıklamada Microsoft, Windows Mobile 10 güncellemesinin Windows Phone 8 ve 8.1 ile çalışan belirli cihazlara gelecek yılın başından itibaren gelmeye başlayacağını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada Windows 10’un kasım ayından itibaren Lumia 950 ve 950 XL’in çıkışıyla birlikte, Continuum ve Evrensel Windows Uygulamaları gibi yeni özelliklerle kasım ayında geldiği belirtildi. Windows 10 Mobile güncellemesinin de gelecek yılın başından itibaren belirli Windows 8 ve 8.1 telefonlarına geleceği dile getirildi.

Microsoft hangi cihazların güncellemeyi alacağını hâlâ açıklamadı, ancak şirket daha önce Lumia akıllı telefonlarının büyük bir kısmının güncelllemeyi alacağını söylemişti. Güncellenecek olan cihazların 8 GB depolama alanına ihtiyacı var, bu nedenle Lumia 530 gibi bazı telefonlar Windows 10 Mobile’a yükseltilemeyecek.

Windows 10 Mobile güncelleme takvimi de PC’lerdeki gibi işleyecek

Microsoft Windows 10 Mobile’ın final sürümünü Lumia 950 ve Lumia 950 XL ile birlikte bu ayın başlarında yayınlamıştı. Yazılım üreticisi şimdi mobil işletim sistemini de tıpkı Windows 10’un PC versiyonu gibi düzenli aralıklarla güncelleyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER