Teknoloji

Son Windows 10 sızıntıları Microsoft Edge’in gizli penceresini gösteriyor

windows-10-ekran-goruntusu-180515-1

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10, önümüzdeki yaz yayınlanacak. Windows 10 için geri sayım devam ederken, henüz yayınlanmamış ön izleme sürümlerinden alınan ekran görüntüleri, cihaz sahiplerine kendilerini nelerin beklediğine dair ipuçları veriyor. Çinli ITHome web sitesi tarafından yayınlanan ve 10123 numaralı sürümden alındığı belirtilen ekran görüntüleri, “Yedekleme ve Yeniden Yükleme” özelliğiyle birlikte yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge’in “gizli gezinme” seçeneğini gözler önüne seriyor.

Sızan ekran görüntülerine bakıldığında, Windows 10’da kullanıcılara Canlı Karelerin varsayılan renk ayarını değiştirme fırsatının verildiği görülüyor. Microsoft, Windows Phone kullanıcılarına benzer bir özelliği daha önce sunmuştu. Windows 7’de bulunan, Windows 8’de ise yer almayan “Yedekleme ve Yeniden Yükleme” özelliği de Windows 10 ile birlikte geri dönüyor.

windows-10-ekran-goruntusu-180515-2

Ekran görüntüleri, Microsoft’un yeni internet tarayıcısı Edge’in rakiplerinden aşağıda kalmayacağının mesajını da açık biçimde veriyor. Microsoft Edge ile birlikte Windows 10 kullanıcılarına “gizli gezinme” seçeneği sunuluyor. Kullanıcı şifrelerini ve diğer web formlarını saklayabilen Microsoft Edge, açılan yeni sekmeler için de statik bir başlangıç sayfası belirleme fırsatı sağlıyor.

Cortana ayarlarındaki geri bildirim butonu da 10123 sürümüyle gelen ve göze çarpan eklemeler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER