Teknoloji

Windows 10 Mail uygulamasına “Odaklı Gelen Kutusu” özelliği eklendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 mailMicrosoft Windows 10 Mail ve Takvim uygulamaları için hazırladığı yeni güncellemenin dağıtımına başladı. Güncellemeyle birlikte şirket mobil platformlarda kullandığı bazı özellikleri masaüstüne taşıdı. Daha önce Outlook’un iOS ve Android uygulamalarında sunulan “Odaklı Gelen Kutusu”, söz konusu özellikler arasında ön plana çıkıyor.

Odaklı Gelen Kutusu sayesinde Windows 10 kullanıcıları gelen kutularını ikiye ayırabiliyor. Önemli e-postalar “Odaklı” bölümüne aktarılırken, daha az önemli e-postalar ve bültenler “Diğerleri” bölümünde toplanıyor. Kullanıcıların e-posta alışkanlıklarını da öğrenen bu özellik, mobilde oldukça iyi biçimde işlemişti. Windows 10’da sadece Outlook.com ve Office 365 hesaplarını destekleyen özellik, mobil platformlarda Gmail ve Google Apps hesapları için de kullanılabiliyor.

Microsoft e-postalara kişi eklemeyi de kolaylaştırıyor. Kullanıcılar e-posta mesajlarında bir kişinin ismini başına @ işareti getirerek yazdıklarında o kişi eğer alıcılar arasında değilse e-posta adresi otomatik olarak mesaj zincirine ekleniyor.

windows-10-takvim-240217Takvim uygulaması tarafındaki yeniliklerde ise renklendirilmiş kategoriler, ilginç takvimler, seyahat rezervasyonu ve paket teslimat desteği ön plana çıkıyor. Renkli kategoriler sayesinde kullanıcılar takvim etkinliklerini renklerle gruplandırabiliyor. Böylelikle takvimde tarama yapmak kolaylaşıyor. İlginç takvimler özelliğinde ise kullanıcılar destekledikleri takımların maç programlarını ya da takip ettikleri dizilerin veya TV programlarının yayın zamanlarını yakından izleyebiliyor.

Windows 10 Mail uygulaması seyahat bilgilerini kart olarak gösteriyor

Takvim uygulamasındaki en kullanışlı yenilikler ise seyahat rezervasyonlarının ve paket teslim detaylarının gösterilmesi oluyor. Eğer bu etkinlikler takvime işlendiyse Windows 10 Mail uygulaması da kullanıcılara paket veya yolculuk bilgilerini özet halinde bir kartta sunuyor.

İLGİLİ HABERLER