Teknoloji

Windows 10 kullanıcılarının yüzde 50’si işletim sistemiyle problem yaşıyor

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

windows 10Her büyük Windows 10 güncellemesinin ardından kullanıcıların bazı bilgisayarları etkileyen şikayetlerini duymak mümkün oluyor. Geçtiğimiz nisan ayında yayınlanan son güncellemenin ardından da bu durum değişmemiş gibi görünüyor.

İngiltere merkezli tüketici koruma organizasyonu Which tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, Microsoft’un masaüstü işletim sisteminde görülen problemlerin bugüne kadar ne kadar kullanıcıyı etkilediği konusunda fikir veriyor.

Which’in 1100 üyesiyle düzenlediği ankete katılanların yüzde 50’si Windows 10 yüklü cihazlarıyla sorun yaşadıklarını belirtti. Söz konusu sorunlar, küçük aksaklıklardan bilgisayarın çalışmasını engelleyen büyük hatalara kadar uzanıyor.

Ankete katılanların yüzde 21’lik kısmı uyumluluk sorunlarından şikayet ediyor. Güncellemelerin ardından uygulamaların iyi çalışmaması, söz konusu uyumluluk sorunları arasında başı çekiyor. Güncellemelerin ardından donanım ve aksesuarların operasyonunda yaşanan sorunlar da yüzde 16 ile listede ikinci sırada bulunuyor.

Bazı kullanıcılar güncelleme sonrasında PC’lerinin yavaşlamasından şikayet ederken, kimi kullanıcılar güncellemelerin bilgisayarlarını açılmaz veya çalışmaz hâle getirdiğinden dert yanıyor. Bilgisayarı açılmayan veya çalışmayan kullanıcıların yüzde 46’sı sorunun çözümü için cihazlarını tamirciye götürürken, ortalama servis ücretinin 67 pound olduğu da araştırmada belirtildi.

Which anket sonuçlarıyla birlikte Microsoft’a kullanıcılarının tüketici haklarını daha iyi gözetmesi için çağrıda bulundu. Kurum, Windows 10 kaynaklı sorunlar nedeniyle veri, zaman veya para kaybı yaşayanlara tazminat ödenebileceğini belirtmeyi ihmal etmedi.

İşletim sistemi gibi dijital içerikler için de diğer ürünler için geçerli kuralların uygulanması gerektiğini savunan Which, hatalı ürünlerin ücretsiz olarak onarılabileceğini veya değiştirilebileceğini belirtti. Kurum, tamirin başarısız olması durumunda insanlara işletim sistemi için ödedikleri paranın geri ödenmesini önerdi.

Microsoft, Which tarafından Windows 10 güncellemeleriyle ilgili olarak gerçekleştirilen anketin sonuçlarının paylaşılmasının ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Müşterilerimizin Windows güncellemeleriyle en iyi deneyimi yaşayabilmeleri için doğru desteği aldıklarından emin olmayı istiyoruz. Müşterilerimizden gelen talepleri ve sorun bildirimlerini incelemeye devam edeceğiz. Her vakaya tek tek yaklaşıp mümkün olduğunca bireysel ölçüde yardım ve çözümler sunacağız.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER